Mgr. Pavel Dobeš

  • Praha 3
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.07.2012 17:22:00

Nová aplikace Centrálního registru vozidel je v provozu

Nová aplikace Centrálního registru vozidel je v provozu

Po problémech během prvního dne spouštění je nová aplikace CRV v provozu. Na některých registračních místech se ještě objevují provozní nedostatky, které jsou operativně odstraňovány. Dále by už nemělo docházet k žádným zásadním komplikacím.

Během pondělního rána došlo k výpadku jedné z klíčových komponent. „Použitá topologie využitého řešení je závislá na plné funkčnosti následujících komponent: síťová konektivita, dostupnost diskového pole a funkčnost databázového clusteru. Z analýzy příčin výpadku systému (dostupných logů) je prokazatelné, že došlo k výpadku minimálně jedné z těchto klíčových komponent,“ řekl k příčinám včerejšího výpadku Martin Tůma z dodavatelské firmy ATS-TELCOM PRAHA, a.s. „Pokud se prokáže, že vinu za výpadek CRV nese dodavatel, bude ministerstvo dopravy požadovat náhradu za vzniklé škody,“ připomněl ministr Pavel Dobeš.

V současné době je již aplikace funkční. Uživatelské problémy se týkají například zablokovaného účtu nebo nastavení tiskových úloh. Ve všech případech podpora zaměstnancům registrů operativně radí buď přímo nebo prostřednictvím helpdesku.

Co se týká možné odpovědnosti státu vůči občanům za škodu způsobenou nemožností registrovat vozidlo z důvodů na straně správních úřadů, podle zákona č. 82/1998 Sb. je stát odpovědný za škodu, která byla způsobena nesprávným úředním postupem. Tím se rozumí i porušení povinnosti učinit úkon nebo vydat rozhodnutí v zákonem stanovené lhůtě, například neprovedení přeregistrace vozidla bez zbytečného odkladu. Vzniklou škodu mohou žadatelé uplatnit přímo u ministerstva dopravy, případně prostřednictvím registračního místa, které mělo vozidlo registrovat. Každým takovým případem se MD bude individuálně zabývat a posuzovat jeho oprávněnost. Občané se dále v této věci mohou obracet na Zelenou linku MD: zelenalinka@mdcr.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama