Ing. Zuzana Ožanová

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2023 16:57:00

Pan Michálek hovořil o zákonu o střetu zájmu a také lhal

Pan Michálek hovořil o zákonu o střetu zájmu a také lhal

Projev na 52. schůzi Poslanecké sněmovny 8. února 2023 k zákonu o sdružování v politických stranách a v politických hnutích

 Vážená paní předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové,

já se domnívám, že v současné chvíli projednáváme vládní návrh zákona, kterým se mění zákon 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách. Pan Michálek hovořil o zákonu o střetu zájmu a také lhal.

Já to nebudu říkat jinak, lhal. Tento zákon byl totiž vložen do systému 27. 9. 2022. Je pravda, že tu řeč, kterou měl, měl pravděpodobně připravenou skutečně k jinému zákonu, ale zapomněl si tam přepsat ta čísla, takže není pravdou, že je to tady od dubna roku 2021. Tento zákon, o kterém mluvíme, je tu ze září 2022. Takže by bylo dobré, když už něco říkám, tak si ověřit aspoň ta data.

Chtěla jsem jenom říct, neprojednáváme zákon o střetu zájmů. Projednáváme zákon o sdružování v politických stranách.

Pan kolega Michálek ještě zmínil programové prohlášení vlády. To jsem ráda. Tam je řádný legislativní proces a to, na čem se koalice usnese, že půjde všechno řádným procesem, že návrh předloží vláda. No, tak nevím o tom, že kolega Michálek by byl vláda a že by takovýto přílepek se dal považovat za řádný legislativní proces.

K dalším věcem se vyjádřím v rozpravě, protože k tomu mám připravenou řeč a nebudu tím zdržovat ve faktické poznámce.

Takže ať se naučí číst a září 22 není duben 21.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama