MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2023 17:33:00

Odvoláme se

Odvoláme se

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zamítavému stanovisko Ministerstva zdravotnictví k žádosti Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně o přiznání statutu spondylochirurgického centra

 V minulých dnech obdržela Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně překvapivě zamítavé stanovisko Ministerstva zdravotnictví ke své žádosti o přiznání statutu spondylochirurgického centra. Toto bez nadsázky špičkové pracoviště s excelentními léčebnými výsledky provádí obtížné chirurgické výkony na páteři (například operace plotének).

Důvodem pro ministerské zamítnutí žádosti je nižší než požadovaný počet výkonů za posuzované období. Jde o roky 2020 a 2021. Je zjevné, že šlo o zcela mimořádné covidové roky, kdy nemocnice musela omezit plánovanou operativu nejen kvůli péči o extrémní počty těžkých covidových pacientů, kdy Zlínský kraj byl jeden z nejpostiženějších, ale i proto, že v této době i samo Ministerstvo zdravotnictví přijímalo opatření k omezení plánované operativy v akutních lůžkových zařízeních.

Proto argument nižšího počtu výkonů ve dvou covidových letech (roky před a po covidu nemocnice požadované počty operací bez nejmenších problemů splňuje) považuji vůči nemocnici a kolegům z oddělení neurochirurgie za absolutně nefér.

Nemocnice se proti rozhodnutí samozřejmě okamžitě odvolala. Zlinský kraj v tomto odvolaní nemocnici jednoznačně podporuje, protože občanům kraje by se bezdůvodně a zcela zbytečně vzdálila dostupnost této vysoce specializované péče, kterou v kraji poskytuje plně erudovaný a kvalifikovaný tým neurochirurgického oddělení KNTB. Jde o rozhodnutí, které může změnit v rámci odvolání ministr zdravotnictví. Doufám a pevně věřím, že tak jako okolností znalý ministr zdravotnictví učiní. Předem mu za to děkuji a srdečně zvu na návštěvu do nemocnic Zlinského kraje, včetně jejich špičkových pracovišť.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama