Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2023 13:54:03

Jak jsem NEHLASOVALA pro cenzuru

 Jak jsem NEHLASOVALA pro cenzuru

Vlna dotazů a občas i slovních útoků převážně od členů SPD, že prý jsem v europarlamentu podpořila hlasování o cenzuře, se na mě vyvalila v minulých dnech.

Nejdříve jsem tomu nevěnovala pozornost, protože takové obvinění je samozřejmě hloupost. Pak mi ale někdo poslal vyjádření europoslance Ivana Davida a byla jsem v obraze. To on mě z toho do očí bijícího nesmyslu obvinil.

Na vysvětlenou, v návrhu nařízení na politické reklamy, o kterém on mluví, o žádnou cenzuru nejde. Má přinést transparentnost, s níž – pro mě nikoliv překvapivě – mají problém europoslanci ODS, ANO a právě SPD.  Díky němu bude třeba doložit, kdo za reklamou stojí a hlavně, kdo ji platí a kolik na to dává. Že to mohou být některé politické neziskovky, které jsou sponzorovány velmocemi, to by mělo být každému jasné. Člověk nemusí být šachista, aby v této věci viděl dva tahy dopředu. Hlasovat tak, jak jsem hlasovala, znamená podpořit transparentnost. Ta komplikuje kupříkladu zájmovým skupinám z USA, aby skrze financování politické kampaně prosazovaly svoje zájmy.

Nařízení neznemožní financování politické reklamy, jen ten proces bude muset být transparentní, s dohledatelnými údaji o osobách či skupinách, které za financováním reklamy stojí. Omezuje také možnost sbírání a uchovávání velkého množství soukromých dat, tedy špehování, pro účely cílení reklamy na určité publikum. Jestli chce SPD, aby soukromé společnosti mohly sbírat a uchovávat co největší množství citlivých dat, aby je následně politická hnutí mohla využít k co nejúčinnějšímu cílení politické reklamy, tak já s tím zásadně nesouhlasím.

Já chápu, že SPD po svém prapodivném chování během prezidentských voleb, které nepřímo nahrálo Petru Pavlovi, hledá něco, čím by toto fatální selhání opoziční strany vůči pětidemolici zakryla, ale tato strana by si měla najít pro své útoky někoho jiného, kdo si to opravdu zaslouží. Útočit na mě je laciné, nesmyslné a z hlediska opoziční práce jenom kontraproduktivní.

Mám tu tedy výzvu pro všechny, kteří chtějí opravdu bojovat proti této vládě, jejíž kroky škodí občanům. Nesnažte se na tom našem opozičním písečku jen vyznačovat své teritorium na úkor ostatních. Společně nedejme vládní koalici klid pro její asociální pravicové řádění. Já pro to dělám, co je v mých silách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama