Mgr. Zdeněk Kettner

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2023 16:24:49

Ženy nebijeme, Istanbulskou úmluvu nechceme

Ženy nebijeme, Istanbulskou úmluvu nechceme

Už je to tady zase. Evropská unie se hrabe do národních záležitostí a tlačí na země, jež odmítají ratifikovat Istanbulskou úmluvu, aby tak učinily. Děkujeme, nechceme. My v Česku víme, že ženy se netlučou a kdo to poruší, toho zavřeme.

 

Už je to tady zase. Evropská unie se hrabe do národních záležitostí a tlačí na země, jež odmítají ratifikovat Istanbulskou úmluvu, aby tak učinily. Děkujeme, nechceme. My v Česku víme, že ženy se netlučou a kdo to poruší, toho zavřeme. Dle našich zákonů. A nepotřebujeme, aby se nám pod rouškou boje s násilím na ženách vnucovala genderová ideologie, která ruší slova otec a matka, nahrazuje je pojmy rodič 1, rodič 2 a snaží se malé kluky ve škole “převychovávat”, aby z nich nevyrostli “genderově podmínění” násilníci.

Genderoví aktivisté obviňují všechny, kteří jsou proti Istanbulské úmluvě, že tlučou ženy. Ve skutečnosti v jejím textu není vůbec nic, co by boj proti domácímu násilí posouvalo dále, než platné české zákony. Nová je na ní jediná věc: přináší do českého právního řádu nový pojem “gender”, zavádí závaznou terminologii a předává pravomoc kontrolovat její “správnou” aplikaci mimo kompetenci národních autorit. Jak známo, mezinárodní smlouvy jsou nadřazeny všem domácím zákonům.

V tomto případě by se naším “dohledovým” orgánem stal Brusel. Právě proto Evropský parlament nedávno přijal rezoluci, která vyzývá k ratifikaci Úmluvy. Pokud tak rebelující země neučiní (kromě Česka jde o Maďarsko, Slovensko, Bulharsko, Litvu a Lotyšsko), měla by je “na sílu” přehlasovat Rada EU, kde k tomu stačí kvalifikovaná většina. Přitom například bulharský ústavní soud konstatoval, že tato smlouva je v rozporu s tamní ústavou. Takže většina v Evropské unii má diktovat národním státům, aby porušovaly ústavní práva?

Mimochodem, kdo hlasoval pro toto hanebné usnesení? Z českých europoslanců pouze všichni Piráti, jeden za TOP 09 a STAN a jedna europoslankyně za ANO, celkem 6 z 21. Není tedy pravda, že SPD jsou extremisté, jak tvrdí aktivisté a liberální média. Spolu s námi hlasovali proti, či nebyli aktivně pro, ani zástupci ODS, KDU-ČSL, komunistů a zbytek ANO a TOP 09. Na ochraně rodiny opravdu není nic extrémního, je to stará dobrá konzervativní hodnota. A Istanbulská úmluva je přímým útokem proti rodině.

Rozdíl mezi námi a ostatními, kteří si říkají “konzervativci”, není ani tak v hodnotách. Ale v tom, že SPD se jediná nebojí je aktivně bránit proti diktátu z Bruselu, byť za to schytává řadu ran a vypalují nám cejch extrémistů. Za co vlastně? Zde proto, že odmítáme zrušit slova “muž” a “žena”, “otec” a “matka” a nahradit je gumovým pojmem “gender”. Mimochodem, tato změna není ani v zájmu samotných žen, které prý má úmluva chránit. Protože umožňuje mužským násilníkům prohlásit, že se cítí být ženami, aby si zmírnili trest.

Je skutečně neuvěřitelné, že úmluva, která tvrdí, že chce chránit ženy před násilím, ve skutečnosti nechrání ani jejich pohlavní identitu. Neříká, že “muži tlučou ženy”, ale že “násilí je genderově podmíněno”. A protože gender je v pojetí těchto neomarxistických ideologů “sociální konstrukt, stačí tvrdit, že nejste muž. Ale žena. Nebo jste nebinární, nebo se cítíte být jakýmkoli z x-pohlaví, která vymysleli sociální inženýři. Hlavně nebuďte mužem, protože s tím slovem je spojena “toxická maskulinita” a tedy násilnická povaha…

Jako učiteli se mi příčí, že dle Úmluvy by se měly povinně a pod dohledem z Bruselu zařazovat do výuky kursy, které by speciálně chlapcům vysvětlovaly, jak je mužství nebezpečné, že svádí k násilnému chování k ženám a snažily se je převychovat, aby v sobě projevy vrozené pohlavní identity potlačili. Šlo by o další dobrý džob pro politické neziskovky, které už nyní děti za peníze z dotací přesvědčují, že svoboda slova je nebezpečná, že homosexuálové jsou nejlepší rodiče, nebo že kvůli válce za klima se musejí vzdát auta.

Paradoxně by se kluci mohli “politickému školeni mužstva” vyhnout. Kdyby se začali identifikovat jako dívky. Pak by se jich povinné školení pro “genderově podmíněné” násilníky netýkalo. Ale tohle chceme? Aby se kluci styděli za to, že jsou kluci? Aby se radši prohlásili za “onu”, nebo za “ono”? Jasně, že chlapci mají blíž k násilí, než dívky. Třeba se ve škole daleko víc perou. Na to ovšem nejlépe pomáhá učitel, který je umí “srovnat”. Ne nějaký pošahaný ideolog, který jim vysvětlí, že jsou v jádru špatní, protože jsou muži.

Teď se vláda může ukázat, nakolik je konzervativní, jak o sobě ODS a lidovci tvrdí, nebo se nechá komandovat liberály od Pirátů a STAN. Zatím se premiér jasně nevyjádřil. Jeho odborníci na EU v úřadu vlády však ano - a jsou pro ratifikaci Úmluvy. My z SPD budeme určitě proti. My totiž ženy netlučeme. A také nechceme, aby se kluci prohlašovali za holky, protože jim Brusel a neziskovky vymyjí mozky a donutí je myslet si, že být mužem je špatné. Nebo aby se skuteční násilníci skrývali za ženské sukně a vyhýbali se tím trestu.

Istanbulská úmluva je výplod chorého myšlení. Ženy nechrání ani náhodou. Jako by genderová ideologie vůbec někoho chránila. Ostatně jeden takový “genderman” stojí před soudem za znásilnění. Úmluva útočí na ženskou identitu. A kdyby se naplnilo její hlavní poslání, tedy převýchova mužské části populace, aby se zbavila toxické maskulinity”, co by ženy dělaly s takovými chlapy-nechlapy? Byli by schopni plnit svou mužskou roli a nést odpovědnost za rodinu? Muž se má k ženě chovat jako muž, ne jako genderový produkt.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama