MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2023 9:20:00

Všechny připravované stavby se posunuly díky aktivitě pana ministra Kupky

Všechny připravované stavby se posunuly díky aktivitě pana ministra Kupky

Ministr dopravy Martin Kupka jednal v Mladé Boleslavi o dopravních stavbách

Ministr dopravy Martin Kupka v pátek 24.února na magistrátu vedl jednání o připravovaných velkých dopravních stavbách, které budou realizovány a financovány s pomocí státu a Středočeského kraje. "Jsem velmi rád, že se všechny tyto připravované stavby výrazně posunuly kupředu právě díky aktivitě pana ministra Kupky," řekl primátor Raduan Nwelati. Pracovního jednání se zúčastnili i představitelé a zástupci ŘSD, Středočeského kraje, Krajské správy a údržby komunkací Středočeského kraje, měst Mladá Boleslav a Kosmonosy, Správy železnic, Policie ČR a dalších institucí.

Na jednání mimo jiné zaznělo, že již letos letos na jaře začne výstavba přímé větve na mimoúrovňové křižovatce Bezděčín (exit 39), která umožní přímé napojení z dálnice D10 ve směru od Prahy na silnici I/16 směrem na Mělník a I/38 směrem na Nymburk. Dojde tak k odstranění složitých závleků v prostoru stávající křižovatky. V ideálním případě by se mohla tato stavba stihnout do září 2023, aby byla hotova před zahájením řepné kampaně.
Zásadními stavbami, které ovlivní dopravu v Mladé Boleslavi i přilehlém regionu, bude výstavba mimoúrovňové křižovatky nad dálnicí D 10 u Kosmonos (která by mohla začít již v polovině letošního roku a v ideálním případě skončit do konce roku 2024) a navazující stavbou  třípruhové přeložky silnice I/16 od MÚK Kosmonosy k Martinovicím, která by se mohla začít stavět v roce 2025.  Právě tyto stavby, které kromě jiného umožní dopravu po další připravované  komunikaci do průmyslové zóny Plazy, výrazně ulehčí celé oblasti i městu Mladá Boleslav.

Předmětem schůzky bylo předání informací, úkolů a koordinací více institucí na dalších důležitých dopravních stavbách na Mladoboleslavsku. Mezi těmi stěžejními přímo pro Mladou Boleslavi je i dlouho plánované rozšíření třídy V. Klementa, které by podle současných výhledů mělo začít na jaře 2024.

Jednotlivým stavbám se budeme v průběhu dalších měsíců věnovat podrobněji v samostatných zprávách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama