Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2023 7:10:00

Redefinice znásilnění se posouvá mílovými kroky vpřed

Redefinice znásilnění se posouvá mílovými kroky vpřed

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k redefinici znásilnění.

 Redefinice znásilnění se posouvá mílovými kroky vpřed. Hodně jsem se těšil, až vám to budu moct říct. Jsme velmi blízko výrazné změně, která zlepší postavení obětí.

Od začátku jasně zastávám postoj, že definice znásilnění musí stát na absenci souhlasu. Ano je ano. Ne je ne. Věřím, že každý je schopen poznat rozdíl. Varianta pohlavního styku proti vůli vůbec neřeší případy, kdy je oběť paralyzovaná strachem nebo šokem a v podstatě zamrzne. To se vztahuje i na oběti, které nemohou vyjádřit nesouhlas přes svůj mentální nebo fyzický handicap. Násilníci pak odcházejí bez trestu ne proto, že by byli nevinní, ale proto, že proklouzli skulinou v zákoně.

Zároveň se chci preventivně ohradit proti panice, že by ve variantě založené na absenci souhlasu byl k sexu potřeba písemný souhlas. To je samozřejmě nesmysl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama