JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2023 4:31:00

Zvrácená logika

Zvrácená logika

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zakázkám ministerstva obrany

 Představte si, že existují dva výrobci dnes moderních bezpilotních prostředků - dronů. Jeden je od nás z ČR, má potřebné certifikace Armády České republiky, ale armáda si jeho výrobek neobjedná. Druhý je třeba z Izraele, nemá ani certifikaci naší armády, ani certifikaci NATO, ani povolení pro lety ve vzdušném prostoru EU, přesto paní ministryně tři kusy těchto dronů chtěla koupit.

Zakázka je, jak jinak u naší armády, bez výběrového řízení prý za „pouhých“ 8,1 miliardy korun. Ale takový výrobek bez certifikátu nelze jen tak koupit, pak nastává otázka, zda pokud je pro armádu skutečně takový dron potřebný, nedostal šanci český výrobce s předepsanou certifikací?

A tak se ptám pana předsedy vlády: Je pravda, že bylo objednáno 200 kusů malých ručních dronů opět z Izraele? Hledáte v tom logiku? Já také.

Pane předsedo vlády, je je pravda, že za peníze českých daňových poplatníků od českých podniků nic neobjednávate, zakázky jim nedáváte a české peníze utrácíte zejména v zahraničí? Není to logika vlastizrady, aby ve spojení s cizí mocí byla způsobena škoda České republice? Jak dlouho si to asi český daňový poplatník má nechá líbit? A nebude náš stát při takovéhle politice brzo extrémně předlužen?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama