Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2023 12:43:27

Vládě a poslancům jednou mandát skončí

      Vládě a poslancům jednou mandát skončí

V době kdy armádní carevna Jana Černochová se pyšní převzetím dalšího ocenění, tentokrát Řádu kněžny Olgy z rukou ukrajinského ministra obrany, oznamuje Čína budování své vojenské základny na Kubě.

 

   Zcela jistě k nelibosti USA, které jich po celém světě „vybudovaly  za  mnoha desítek let  na  800, zatímco  čínský rival s jejich výstavbou  započal  až v roce 2015. Ze strany Číny, v době kdy britský premiér  Rishi Sunak  na závěr summitu zemí G7 v Japonsku vykresluje Čínu jako „ největší hrozbu pro světovou bezpečnost“  tak jde o přirozenou reakci vůči  USA  a jejím  vazalům a poskokům,  včetně české vlády, které  do čínského draka šťouchali déle, než je zdrávo. Vše se děje v době, kdy americký ministr zahraničí Antony Blinken  na  závěr své  návštěvy  v Číně  oznamuje, že Spojené státy a Čína učinily „pokrok“ směrem k nasměrování vztahů zpět na správnou cestu. Pomineme  – li  možnost, že se jedná o další diplomatickou kulisárnu našeho současného  západního kolonizátora a nikoliv upřímné  vyjádření , pak je zřejmé, že podobnou  otočku by měla provést specialistka na prodej mobilů   Markéta Pekarová  Adamová  se svojí věrnou družinou v čele s Milošem Vystrčilem.

Lze ale ve válečné posedlosti současné americké vlády  sledovat  alespoň zrnko racionality, logiky či naděje  na  skutečná mírová urovnávání jednotlivých ohnisek válečných konfliktů, ve kterých právě ČLR a RF představují pro končícího světového  hegemona  a četníka v jedné osobě, USA,  nejtvrdší oříšek?

Zatímco  vojenský konflikt  mezi USA a ČLR, ve kterém jako zástěrka má posloužit Tchaj-wan  je otázkou dalšího vývoje, eskalace na Ukrajině mezi  USA (a jejími spojenci, ČR nevyjímaje) a RF vstupuje do další fáze.

 Současná naše vláda s agentem Pávkem na Hradě jednotlivými koordinovanými kroky a výroky  zatím „úspěšně“ přispívají k další eskalaci konfliktu a je tak pouze otázkou času, kdy se naplní pronesená slova náčelníka  GŠ AČR  Karla Řehky. „Pokud, a říkám pokud by propukl konflikt mezi aliancí a Ruskem budeme jeho aktivním účastníkem od první minuty. Velká část naší armády odjede bojovat podle aliančních bojových plánů“.

 Premiéru Fialovi, ministryni Černochové a dalším válkychtivým členům vlády, stejně tak  i   současným poslancům a senátorům, kteří budou  již  brzy schvalováním  tzv. obranné smlouvy mezi USA a ČR rozhodovat o dalším osudu naší země a jejich občanů, jednou jejich mandát skončí. Možná i dříve, než doufají. Zatím to vypadá, že této skutečnosti si moc vědomi nejsou, či si ji nepřipouštějí,  a raději budou nadále plnit zadání a úkoly americké ambasády. V lepším případě do doby, než naši američtí spojenci zavelí k ukončení podpory ukrajinskému režimu, podobně jako tomu bylo  při  oznámeném „úprku“ vojsk USA z Afghánistánu, kde Tálibán  pokořil  nejsilnější velmoc USA a její lokaje z členských států NATO.  Tehdejší  servilita české vrchnosti  k uskutečňování amerických velmocenských zájmů si vyžádala životy 14 českých vojáků. Historie a chyby z ní se často opakují. Bude  tomu tak  i tentokrát ?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama