ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2012 14:49:25

Dva roky práce se vyplatily, vyškovský pivovar se podařilo zachránit!

Dva roky práce se vyplatily, vyškovský pivovar se podařilo zachránit!

Systematická a trpělivá práce členů Věcí veřejných, především vyškovského šéfa klubu Jiřího Krutílka, se vyplatila.

Systematická a trpělivá práce členů Věcí veřejných, především vyškovského šéfa klubu Jiřího Krutílka, se vyplatila. Včera u Okresního soudu ve Vyškově padl rozsudek nad bývalým starostou Jiřím Piňosem a jeho kolegou z vedení Jihomoravských pivovarů Lubomírem Konšelem.

„Vítám rozsudek, i když pro zatím nepravomocný, nad panem Piňosem a panem Konšelem. Celé kauze kolem pivovarů jsem věnoval spoustu času, bez přestání vyvíjel tlak na všech instancích, kde jen to bylo možné a spolu se svými kolegy z VV jsme vynaložili spoustu energie, abychom získali maximum údajů o nesrovnalostech v nakládání s majetkem Jihomoravských pivovarů,“ uvádí Jiří Krutílek a dodává, že bez neustálého tlaku by celá kauza mohla být uzavřena zcela jinak neboť skutečnost, že trest ex-starosty Piňose ve výši tří let byl odložen, ačkoliv trestní zákoník umožňuje a priori podmíněný odklad pouze u trestů s výměrou do dvou let, je přinejmenším znepokojivý.

Věci veřejné věří, že právě vynesení tohoto neobvyklého trestu povede k dalším aktivitám státního zástupce formou podání odvolání z důvodů nepřiměřeně nízkého trestu. Neboť, a to je důležité zdůraznit, státu prokazatelně vznikla škoda ve výši minimálně 5 miliónů korun při prodeji části pivovaru. „Problémem byl nejen prodej ekonomicky neefektivní části pivovaru sodovkárny. I pivovaru jako takovému hrozilo ukončení činnosti a to především díky špatnému hospodaření bývalého vedení v čele s panem Piňosem. Záchrana pivovaru a tím i 20 pracovních míst v kraji s vysokou nezaměstnaností proběhla tedy za pět minut dvanáct. I proto doufám, že státní zástupce bude i nadále konat, aby byly zajištěny spravedlivé tresty,“ uzavírá Krutílek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama