Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2023 7:17:00

Celostátní výbor potvrdil Marka Výborného jako kandidáta na post ministra zemědě

Celostátní výbor potvrdil Marka Výborného jako kandidáta na post ministra zemědě

Širší vedení KDU-ČSL schválilo nominaci Marka Výborného, aktuálního předsedy poslaneckého klubu KDU-ČSL, na post ministra zemědělství. Na tento post rezignoval Zdeněk Nekula.

 Prezident Petr Pavel jmenuje Výborného ve čtvrtek 29. června. Ten samý den jej premiér Petr Fiala uvede do úřadu.

„Vážím si, že mě Celostátní výbor KDU-ČSL podpořil a potvrdil moji nominaci na post ministra zemědělství. Tuto výzvu přijímám s pokorou a odpovědností vůči odborné i laické zemědělské veřejnosti, vůči lidovcům i celé vládě, ale hlavně vůči všem občanům naší země,” řekl po rozhodnutí výboru Marek Výborný, předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL a nominant strany na post ministra zemědělství.

„Za klíčovou prioritu považuji změnu komunikačního stylu mezi ministerstvem a zemědělci. Soustředit se chci také na podporu zájmů českých zemědělců u nás i v rámci EU, zajištění potravinové soběstačnosti a bezpečnosti, rozvoj ekologického zemědělství a lepší hospodaření s vodou. Velkou výzvou je pro mě i obnova lesů po kůrovcové kalamitě, udržitelnost českého zemědělství a péče o půdu a krajinu,” dodává Marek Výborný.

„Chci poděkovat Zdeňkovi Nekulovi za práci, kterou na ministerstvu odvedl. Skvěle zvládl předsednictví Radě EU a dokázal ochránit české zemědělce před dopady drahých energií. Zároveň se velmi těším na vládní spolupráci s Markem Výborným a věřím, že díky jeho manažerským schopnostem dokáže resort efektivně řídit. Schopnost velmi rychle se zorientovat v nové problematice dokázal například svým působením v oblasti boji proti exekucím, které vyústilo ve dva úspěšné ročníky akce Milostivé léto. Jsem rád, že celostátní výbor potvrdil nominaci předsednictva KDU-ČSL a že díky ochotě prezidenta stihneme jmenování již příští týden ve čtvrtek,” sdělil ministr práce a sociálních věcí a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama