Ing. Petr Kulhánek

  • BPP
  • Karlovarský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2023 7:17:00

Důkaz o vlastnictví sbírky hudebních nástrojů neexistuje

Důkaz o vlastnictví sbírky hudebních nástrojů neexistuje

Vyjádření hejtmana Karlovarského kraje k rozhodnutí Krajského soudu v Plzni ve věci sbírky hudebních nástrojů v Kraslicích

 Krajský soud v Plzni v minulém týdnu zamítl žaloby státu a Karlovarského kraje, kterými se snažily zajistit vyjmutí cenné sbírky hudebních nástrojů z majetku zkrachovalé společnosti Amati – Denak, s.r.o.

„My se s výsledkem soudu neztotožňujeme, a to zejména protože neexistuje důkaz o vlastnictví sbírky hudebních nástrojů společností Amati – Denak, s.r.o., která přesto byla zahrnuta jako součást jejího majetku v insolvenčním řízení. Karlovarský kraj proto podal žalobu ve smyslu vyloučení věci z majetku dlužníka, aby nemohlo být se sbírkou nakládáno v rámci insolvenčního řízení.

Předpokládali jsme, že společnost bude muset doložit nabývací titul k prokázání vlastnického práva. Očekávali jsme, že když tímto dlužník nebude disponovat, soud sbírku pro pochybnosti ohledně vlastnictví z majetkové podstaty vyloučí a bude tak zajištěna její ochrana před případným rozprodáním.

Tak se ale nestalo a soud rozhodl ve prospěch společnosti Amati – Denak, s.r.o., přestože uvedená společnost vlastnictví sbírky nijak nedoložila. Nyní čekáme na doručení písemného vyhotovení rozsudku a po jeho pečlivém prostudování zvážíme možnost odvolání.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama