Ing. Petr Kulhánek

  • BPP
  • Karlovarský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2023 16:02:00

Ve výběru přístrojů či materiálů Horskou službu neomezujeme

Ve výběru přístrojů či materiálů Horskou službu neomezujeme

Horská služba získá individuální dotaci na nákup nového vybavení.

 Karlovarský kraj pravidelně podporuje Horskou službu ČR, stejně tak tomu bude i v letošním roce. Krajští radní se během svého zasedání shodli na poskytnutí individuální dotace ve výši 200 tisíc korun. Příspěvek bude využit na obnovu a doplnění zdravotního a dalšího vybavení nutného k výkonu činnosti horské služby.

„Pracovníci horské služby vytvářejí podmínky pro bezpečný pobyt návštěvníků v Krušných horách, poskytují první pomoc a zachraňují lidské životy. K tomu všemu potřebují kvalitní vybavení a techniku, které jim usnadní práci při nebezpečných zásazích v mnohdy těžko dostupném terénu. Ve výběru přístrojů či materiálů je nijak neomezujeme, záleží pouze na nich, jak s finančními prostředky naloží,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Horská služba plánuje peníze z dotace použít na nákup 6 kusů baterií AED Lifepak pro automatizovaný externí defibrilátor, který byl díky krajské podpoře pořízen v roce 2021. Zakoupeny budou také helmy se zástavbou pro letecké záchranáře a spotřební zdravotnický materiál používaný během každodenních činností horské služby.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama