Bc. Lucie Šafránková

poslankyně, místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku
  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2023 20:11:00

Nedostala jsem prostor. Bojíte se ústavní stížnosti. Je to nehorázné

Nedostala jsem prostor. Bojíte se ústavní stížnosti. Je to nehorázné

Projev na 71. schůzi Poslanecké sněmovny ČR 26. července k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění.

 Děkuji vám za slovo, paní předsedkyně. Já si vaším prostřednictvím dovolím zareagovat na předsedu poslaneckého klubu TOP 09 pana poslance Jakoba, který si tady osvojil můj návrh, který jsem dlouhodobě dopředu avizovala, že ho podám, a to byl návrh na opakování, vrácení zpátky do druhého čtení. Já si myslím, že se tady jasně ukazuje, že vládní pětikoalice má strach z ústavní stížnosti a z toho, že nejedná v souladu s jednacím řádem. A já chci, aby tady jasně zaznělo na tento mikrofon, že jsem nedostala prostor okomentovat, proč chci tento pozměňovací - nebo tento návrh na vrácení do druhého čtení podat. Velice mě to mrzí ne kvůli sobě, ne kvůli nám tady opozici, ale kvůli všem těm důchodcům, kterým chcete snížit důchody a čtyřnásobně je penalizovat za odchod do předčasného důchodu. Je to nehorázné. (Potlesk z řad opozice.)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama