MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2023 6:06:00

Každé dítě si zaslouží láskyplnou náruč rodičů

Každé dítě si zaslouží láskyplnou náruč rodičů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pěstounství.

 Každé dítě si zaslouží láskyplnou náruč rodičů. Ne každé dítě má ale štěstí, že může vyrůstat v harmonickém prostředí vlastní rodiny.

Je moc dobře, že dnes naše společnost nabízí co největšímu počtu dětí z ohrožených rodin pomoc a pokud se o ně jejich biologická rodina z různých důvodů nepostará, je velká snaha najít pro ně náhradní rodinu formou pěstounské péče. A je velmi důležité, že se to čím dál více daří.

Stále ale ještě existují situace, kdy je na určitou dobu nutná péče specializovaného zdravotnického centra. Jde vesměs o děti, které mají těžký zdravotní handicap a většinou zároveň prožily těžkou krizovou situaci v rodině. V těchto případech ve specializovaném centru dojde ke stabilizaci zdravotního stavu dítěte, komplexní diagnostice vývojových či jiných zdravotních poruch a k nastavení léčby včetně péče kvalitního fyzioterapeuta, psychologa atd.

Rád bych touto cestou poděkoval paní ředitelce MUDr. Ivaně Rýglové z jihlavského Dětského centra, které je specializovaným zdravotnickým zařízením pro Kraj Vysočina, za možnost prohlédnout si prostory centra a seznámit se s jeho chodem a škálou poskytovaných služeb.

Vedle již popsaných diagnostických a léčebných činností je v jihlavském centru poskytována i paliativní péče dětem s nevyléčitelnými chorobami a také krátkodobé respitní /odlehčovací/ pobyty dětem, které mají závažné kombinované vady a onemocnění, jež kladou obrovské nároky na jejich rodiny a odlehčovací péče těmto rodinám umožňuje si na několik dní odpočinout a nabrat nové síly.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama