Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2023 7:17:00

Nestandardní situace mohou svádět k nestandardnímu chování

Nestandardní situace mohou svádět k nestandardnímu chování

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postavení zpravodajských služeb

 Zbožštění zpravodajských služeb u některých politiků a v některých médiích dosáhlo už nekritické hranice. Různé výtažky či dokonce (cílené?) úniky z jejich materiálů dnes slouží jako vyšetřovací spis, obžaloba a rozsudek zároveň. Jenže se zapomíná na to, že zpravodajské služby nejsou ani policie ani státní zastupitelství ani soud.

Nevznášejí se ve vzduchoprázdnu, nad všemi, jako nějaký poslední arbitr. Jsou to servisní organizace, součást státního aparátu, podřízeny exekutivě i legislativě, se zákonem přesně vymezenými pravomocemi, podléhající kontrole.

A právě ve vypjatých nestandardních situacích (válka za rohem, z ní vyplývající aktivita cizích zpravodajských služeb, vlivové operace atd.) je třeba to mít silněji na paměti. Protože nestandardní situace, jak známo z Parkinsonových zákonů, mohou svádět státní úřady také k nestandardnímu chování. A u těch, které z logiky věci musí pracovat poněkud speciálními metodami, je pak na místě zvýšená pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama