Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2023 14:07:00

Jak šel čas slibů vládní koalice

Jak šel čas slibů vládní koalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji slibů konsolidace státního rozpočtu

 Jak šel čas slibů vládní koalice o konsolidaci státního rozpočtu:
  • 11. května slíbilo na společné tiskové konferenci 5 předsedů vládních stran deficit pro rok 2024 ve výši 210 miliard
  • 21. června schválila vláda deficit ve výši 235 miliard
  • 31. srpna předloží ministr Stanjura rozpočet s deficitem 252 miliard

A to jsme ještě neskončili. Uvidíme, kam se ministři dostanou do konce září a kolik bude deficit na SFDI. Rozdíl mezi příjmy a výdaji centrální vlády tak bude i v příštím roce atakovat hladinu 300 miliard. Všechny sliby, jak “zastavíme hrozivé zadlužování”, tak berou za své. Žádná vláda v historii nezadlužila během svého volebního období zemi tolik, jako ji zadluží právě tato vláda.

Přitom se od 11. května neobjevila žádná nová informace, která by objektivně ospravedlnila deficit vyšší, než než oněch 210 miliard, které předsedové stran společně s ministrem financí prezentovali. Kdo tuto květnovou dohodu rozboural? A proč s tím ti ostatní souhlasili?

Při tomhle přístupu už žádný vládní politik nebude moci vyslovit termín “rozpočtová odpovědnost”, aniž by přitom nepůsobil trapně a směšně. U některých mě to nepřekvapuje. U politiků TOP 09 mě to však bolí přímo fyzicky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama