Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2012 10:45:21

Arogance poslanců TOP09 už přesáhla veškeré meze! Zbavme se jich !

Arogance poslanců TOP09 už přesáhla veškeré meze! Zbavme se jich !

Promluvit si se svým poslancem osobně je pro normálního pracujícího člověka věc dosti složitá. Na klasické písemné dotazy většina poslanců nereaguje, natož aby zodpověděli položené otázky.

Ve svých kancelářích převážná většina poslanců není k zastižení a na schůzku je nutno se dlouho dopředu objednávat, někteří dokonce požadují předem informace o tom, co chce občan řešit. Zastupitelská demokracie tedy nemůže tímto způsobem fungovat.

Na základě výše napsaného lidé hledají alternativní cesty jak se ke svým poslancům dostat, jak jim dát na vědomí svůj názor a náhled na různé problémy, které je trápí.

V poslední době veřejnost velmi bedlivě sleduje jednání o tzv. církevních restitucích, někdy zvanými "vyrovnání s církvemi", ačkoli přes 80% občanů vnímá tento plán několika zainteresovaných gaunerů jako jeden z největších tunelů na státní majetek a jen další plán na to, jak stamiliardy v majetku i v hotovosti přesunout dosoukromých kapes. Těchto více než 80% občanů s návrhem tohoto zákona nesouhlasí a žádá, aby byla odluka církví od státu a jejich financování řešena jiným způsobem.

Jelikož hlavně politici z vládních stran nejsou ochotni toto přání občanů vyslyšet a reagovat na něj... respektive nedají občanům ani šanci to přání vyslovit .... vznikla iniciativa, která zorganizovala sepsala pro potřeby veřejnosti otevřený dopis, v němž je vyslovena žádost občanů pro všechny zákonodárce, aby bylo na téma vyrovnání s církvemi vyhlášeno referendum, protože s návrhem zákona jak je předložen lidé nesouhlasí. Jelikož na jiné akce nebylo politiky reagováno, nevidí organizátoři akce jinou možnost, než pomoci občanům poslat tento otevřený dopis všem politikům pomocí mailu. Tak se i stalo ..... iniciativa měla obrovský ohlas a tisíce lidí rozesílají své žádosti svým zvoleným zástupcům, kteří by měli mít alespoň tolik slušnti, aby vyslyšeli přání svých voličů ...... bohužel reakce politiků je naprostým výsměchem voličům ... poslanci za TOP09 Gazdík s Langšádlová dokonce prohlašují takové aktivity občanů za kyberšikanu !!! Ve své aroganci nepochopili, že kdyby naslouchali svým voličům a byli ochotni s nimi hovořit, argumentovat a vysvětlovat své postoje, že by voliči neměli potřebu řešit situaci hromadnými maily . Jenže pokud poslanec odmítá setkání se svými voliči a nereaguje na jejich přání, když nestačí protesty a demonstrace, když jsou zametána pod koberec trestní oznámení, které státní zástupci rovnou zamítají, pak nezbývá, než přistoupit k radikálnějším formám projevu svého názoru, která může vyústit až v občanskou neposlušnost, případně něco mnohem horšího. Mailová kampaň je v tomto případě jen měkkým upozorněním poslancům, že svou aroganci již přehnali. Bylo by skutečně vhodné, aby zejména vládní poslanci začali respektovat vůli občanů, a nesnažili se za každou cenu silou protlačit to, co si dohodnou mocní mezi sebou bez ohledy na následky, které to bude mít právě na občany ČR a na státní kasu. Takto, jak se chovají stávající poslanci, tak zastupitelská demokracie skutečně vypadat nemá. A já věřím, že za toto své chování poslanci jednou opravdu velmi citelně zaplatí.

originál článku jako vždy na webu zde: http://politika-zdraveho-rozumu.webnode.cz/news/arogance-poslancu-top09-uz-presahla-veskere-meze-zbavme-se-jich-/

Zpět

Vyhledávání

Hledat:
Webnode

Více zde: http://politika-zdraveho-rozumu.webnode.cz/news/arogance-poslancu-top09-uz-presahla-veskere-meze-zbavme-se-jich-/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.webnode.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama