Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2023 7:51:13

Daruje Černochová Ukrajině poslední tanky A ČR ?

             Daruje Černochová  Ukrajině poslední tanky A ČR ?

Ukrajinský prezident Zelenskyj se již zřejmě brzy dočká dalšího daru ministryně Černochové.

 

    Tentokrát jej má  údajně tvořit  dodávka posledních 10 ks tanků  T-72 z výzbroje AČR.  Čeká se pouze na přesun jednoho opraveného tanku  z vojenské posádky v západních Čechách do posádky dislokované na Moravě,  kde má být připraveno k další přepravě na východ zbývajících   devět ks uvedené vojenské techniky.

    Pokud by si někdo pokládal otázku, zda ministryně obrany  nepřekračuje své pravomoce, případně na základě kterého článku Ústavy ČR dodává ČR (MO ČR) na Ukrajinu vojenskou techniku a zbraně, pak  odpověď ministerstva obrany ČR je následující : „Česká republika prostřednictvím Ministerstva obrany poskytuje Ukrajině v souvislosti s jejím napadením Ruskou federací formou darů rozličný materiál, včetně vojenské techniky a zbraní z výzbroje Armády České republiky. Tuto zahraniční pomoc lze charakterizovat jako významný akt zahraniční politiky státu, který náleží do působnosti moci výkonné. Vrcholným orgánem moci výkonné je v České republice podle článku 67 odst. 1 ústavního zákona č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, vláda. O darování konkrétní vojenské techniky a zbraní, se kterými je příslušné hospodařit MO, tak rozhoduje vláda, která k jeho zabezpečení pověřuje prostřednictvím svého usnesení ministryni obrany. Darování je následně prováděno v souladu se zákonem č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů, kdy se postupuje podle jeho příslušných ustanovení v závislosti na charakteru darovaného materiálu“

Další  dodávka ze strany MO AČR  se připravuje v době, kdy ukrajinský prezident ovacemi a potleskem v kanadském parlamentu oslavuje téměř stoletého veterána nacistické vražedné divize SS.  V době, kdy  vzhledem k předpokládanému  volebnímu vítězství  strany SMER ve volbách  se chýlí ke konci současná slovenská vládní podpora fašistickému režimu na Ukrajině. Neboť Robert Fico se  v předvolební kampani  na adresu Ukrajiny vyjádřil  zcela jasně.  Slovensko na Ukrajinu nedodá jediný náboj !

    To nic nemění na postojích a v pokračujícím válečném úsilí„naší“ ministryně  války Černochové, která  jede   nadále dle scénáře z americké ambasády. Nadále napomáhající eskalaci ukrajinského konfliktu v režii USA, napomáhající v zabíjení vojáků a civilistů obou slovanských zemí. Bez jakékoliv sebereflexe,  kopírujíc šlépěje krvavé řeznice Madeleine Albrightové, posilněna  heslem generála Pávka  Vraťme Česku řád a klid, které je jakýmsi pokračováním Havlova zprofanovaného  upraveného hesla „ Pravda a láska  se  marně snaží  zvítězit nad lží a nenávistí “.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama