Ing. Jana Bobošíková

Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2012 14:51:00

Jako prezidentka bych se účastnila zasedání vlády a obou komor parlamentu

Jako prezidentka bych se účastnila zasedání vlády a obou komor parlamentu

Suverenita v Královéhradeckém a Pardubickém kraji pokračovala v představování kandidátů do podzimních krajských voleb.

V obou krajích stojí v čele kandidátek ženy. V Královéhradeckém je to úspěšná podnikatelka a komunální politička z Trutnova Luďka Tomešová a v Pardubickém kraji ředitelka základní a mateřské školy Mgr. Marta Lederová.

Protože Královéhradecký i Pardubický kraj jsou tradičně průmyslovými kraji, uvědomujeme si nutnost zvyšování konkurenceschopnosti českých podniků a firem. Toho však můžeme dosáhnout jen důrazem na kvalitní a náročné školství.

„Mluvíme-li o kvalitním a náročném školství, znamená to zrušení nesmyslného experimentu s integrací mentálně postižených dětí s dětmi zdravými, která neprospívá ani jedné z těchto skupin. Dále to znamená podporu učňovského školství a středních průmyslových škol. Současně pak zrušení dotací nekvalitním středním školám, ať už se jedná o školy státní či školy, které si říkají soukromé, ale přitom je stejně z velké části financuje stát,“ uvedla Luďka Tomešová, která vede kandidátku v Královéhradeckém kraji. Dále připomněla dlouhodobý problém hradeckého kraje, kterým je dokončení dálnice včetně jejího urychleného dobudování až k hranici s Polskem. Se stejným problémem se potýká i sousední kraj Pardubický, kde bude Suverenita usilovat o vybudování obchvatu Pardubic. „V Pardubickém kraji se Suverenita zaměří i na podporu zemědělců, protože na pole patří zemědělské plodiny a ne fotovoltaické elektrárny či budovy obchodních řetězců a logistických center,“ uvedla Jana Bobošíková.

Součástí obou tiskových konferencí bylo i představení Jany Bobošíkové jako prezidentské kandidátky. „Přestože průzkumy veřejného mínění opravdu nepřeceňujeme, velmi nás těší, že Jana Bobošíková získala v posledním průzkumu agentury Median sedm procent a předstihla všechny kandidáty parlamentních stran. Podpora kandidatury Jany Bobošíkové se denně zvyšuje, vnímáme to při sběru podpisů i setkáních s občany. Jasný program Jany Bobošíkové i Suverenity si je získává,“ řekla statutární místopředsedkyně Jana Volfová.

„Jako prezidentka bych vždy vystupovala v rámci Ústavy ČR. Čím bych se ale určitě lišila od bývalého i současného prezidenta, je využívání možností prezidenta republiky účastnit se zasedání vlády a obou komor parlamentu a hovořit v nich. Jsem přesvědčena, že při dostatku argumentů pro svá řešení, bych dokázala přesvědčit zákonodárce, aby opustili často úzce stranická řešení problémů republiky a hledali řešení, která budou pro naši vlast ta skutečně nejlepší,“ řekla Bobošíková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama