Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2023 10:21:00

Je opravdu třeba zbystřit

Je opravdu třeba zbystřit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o dezinformacích a hybridních hrozbách v Poslanecké sněmovně

 Nedávno jsem psal o tom, že po jistém útlumu se znovu zaktivizovala lobby bojovníků proti “dezinformacím”, tvořená částí státní byrokracie, částí médií, částí neziskového sektoru + akademické sféry a částí politiků. Například zval místopředseda PS Bartošek na přednášku konspirátorky Alvarové. Ovšem doslova ilustrativním příkladem je konference o dezinformacích a hybridních hrozbách v PS a seznam jejích účastníků (ZDE).

Státem placenou byrokracii včetně silových složek zde zastupovalo hned 10 řečníků: 2x MV, 1x MO, 1x MZV, ředitel BIS, 2x kriminálka, 1x Policejní akademie, dále KPR a ÚV.
Média zastovaly veřejnoprávní(!) ČT a ČRo.
Nezisk + akademickou sféru reprezentovaly 3 vybrané “paměťové” instituce a 2x AV ČR.
A vše doplnili 2 politici, jedním z nich byl přímo pan ministr vnitra Rakušan. Třeba nám konečně objasní, že šifrovaný telefon musel používat nejen kvůli Agrofertu, ale aby jej nemohla odposlouchávat pátá kolona agentů východních nepřátelských režimů, jejichž nekalé rejdy chce zarazit.

Cíl tohoto snažení je již dlouho celkem zřejmý.

  1. Nárůst dalších kontrolních a represivních pravomocí části státní byrokracie včetně jejích silových složek, jejího personálního i finančního posílení a případně i nové legislativy.
  2. Zpřísnění mediální regulace (neboli omezení konkurence na trhu), vytvoření nových veřejně financovatelných nástrojů pro vybraná média, neziskovky, akademickou sféru (programy, školení, výzkumy, granty, mediální vzdělávání atd.)
  3. Zostření celkové atmosféry, v níž bude snáze možno veřejně dehonestovat, skandalizovat a ostrakizovat jisté portfolio kritických názorů a jejich nositelů (obvinění z “antizápadních”, “protievropských” atd. narativů, z šíření nepřátelské agendy, z podkopávání demokracie aj.).

Je opravdu třeba zbystřit, vytvářet těmto snahám protitlak a nenechat zmíněnou lobby sestrčit společnost na tuto nebezpečnou skluzavku všeobecné podezřívavosti, agentománie a stihomamu. Z jízdy na ní se totiž, jak ukazují dějiny starší i novější, vystupuje jen velmi těžko.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama