Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2023 21:03:00

Šéfové fanklubů Vsetína a Zlína převezmou zodpovědnost za chování fanoušků

Šéfové fanklubů Vsetína a Zlína převezmou zodpovědnost za chování fanoušků

V sobotu 7. října proběhne Na Lapači hokejové derby Vsetín – Zlín. V minulosti byly tyto zápasy doprovázeny velkými problémy s fanoušky obou táborů.

 Náklady na zajištění bezpečnosti a pořádku ze strany policie se při těchto exponovaných utkáních pohybují v řádu statisíců korun. Finanční prostředky za ostrahu, pohybující se v obdobné výši, přitom současně hradí také klub.

„Sport podporujeme pro potěšení diváků i sportujících a také jako příklad pro mladou generaci. Chuligánství a výtržnictví do něj nepatří. Represe, jak je vidět, nepomáhají. Proto jsem se rozhodl přistoupit k preventivnímu opatření. Spočívá v tom, že jsem se dohodl s vedením vsetínského i zlínského fanklubu, že převezmou zodpovědnost za chování svých fanoušků a my policisty a ostrahu v takové síle na nadcházejícím derby nasazovat nebudeme. Pokud bude tato dohoda porušena, nebudou fanoušci příště vpuštěni na stadion. Peníze potřebují i jiné sporty, kde fanoušci netropí výtržnosti, a není nutno je vynakládat na ostrahu a opravy rozbitého zařízení,“ informoval starosta Jiří Čunek (KDU-ČSL).

Vsetínský hokejový klub připravuje na sobotní derby několik organizačních opatření. Uzavřeno například bude parkoviště v okolí zimního stadionu. Fanouškům bude naopak k dispozici záchytné parkoviště na sportovním stadionu na Ohradě, odkud klub vypraví autobusovou dopravu na Lapač.

Podrobnější informace o všech opatřeních naleznete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama