PhDr. Pavel Žáček, Ph.D.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2023 20:07:00

Pokud je dnes někdo vyšetřován policií, tak protože porušuje zákony

Pokud je dnes někdo vyšetřován policií, tak protože porušuje zákony

Projev na 77. schůzi Poslanecké sněmovny 11. října 2023 ke konsolidací veřejných rozpočtů

 Děkuji, dovolte mi zareagovat na pana kolegu Kobzu, pochopitelně vaším prostřednictvím. Považuji za nanejvýše hloupé, nešťastné, smutné srovnávat komunistický totalitní režim, který měl mechanismy, kde zde vládla jedna strana, mučili se zde lidé, zatýkali se, popravovali se, stříleli se na hranicích, likvidoval se třídní nepřítel, vyháněli se čestní naši občané za hranice, se současnou realitou.

Pokud dneska je někdo vyšetřován Policií České republiky v intencích zákonů České republiky, tak je to proto, že porušuje zákony a ne proto, že říká nějaký názor, který se nelíbí vládě nebo komkoliv jinému. Je to prostě nesmysl. Je to urážka všech těch obětí, všech těch, kteří byli perzekvováni, srovnávat dnešní realitu s komunistickým totalitním režimem, nazývat to nějakým pseudo termínem nová totalita. To je nutné na tomto místě, v této Sněmovně, odsoudit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama