Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2023 7:48:52

Zatímco na Hradě a ve Strakovce……

Zatímco na Hradě a ve Strakovce……

Nadcházející říjnová a listopadová výročí, která v projevech našich rádoby státníků budou překypovat slovy svoboda a demokracie zcela jistě povedou k zamyšlení mnohých občanů .

 

    K úvahám nejen o tom  v jakém stavu se skutečně země nachází, proč tomu tak je, ale především jak ze současné  šlamastiky ven.

     Nový „majitel“ Hradu Pepa, slibovaný řád a klid  zřejmě již nenastolí.  Kancelář prezidenta republiky se svíjí v osobních křečích jeho zaměstnanců a zatím má daleko k poměrům z doby tolik kritizovaného svého předchůdce Miloše Zemama. I  za tohoto stavu, v době, kdy  stát okrádá své občany každým dnem, dochází u mnohých zaměstnanců KPR  ke skokovému  navýšení platů téměř o 25 %, na symbolických 100 tisíc Kč.

  O „nápadech“  agenta Pávka, které dle mnohých právníků hraničí s vlastizradou  je zbytečné se zmiňovat. Doufejme jen, že to, co nestihl  Havel  počínaje rozbitím  republiky,  nedokončí právě Pepa.

         Ani ve Strakovce  stav  růžovější není, ba naopak.  Fialův kabinet v pohodě  přečkal  třetí pokus o jeho svrhnutí. Může tak s úsměvem na tvářích ministrů vlády započat v realizaci  nedávno ohlášeného druhého  restartu České republiky, avizovaný lhářem Fialou. K další devastaci ČR, jejímu  astronomickému zadlužování pro další generace občanů.

   Jak bude nový  vládní restart asi vypadat  je zřejmé z  „úspěchů“  dvouletého prvního restartu od vzniku  „vládnoucího“  asociálního  kabinetu .  Znehodnocení  úspor občanů  o cca 20%.  Ožebračení seniorů v důsledku přijetí protiprávní  úpravy  valorizace  penzí.  Nedostatek  základních  léčiv  na  který si prý máme zvykat.  Hroutící se nejen  sociální a  zdravotnický  systém.  

      Hitem k dosažení avízovaného druhého restartu ČR  má být zřejmě nedávno přijatý vládní konsolidační balíček opatření 2023. Ten ve  skutečnosti  bude jen pokračováním ve vysávání  téměř prázdných peněženek rodin o dalších desetitisíce Kč ročně, kterými Fiala se svými kumpány bude navyšovat  vojenský rozpočet k nákupům předražené armádní  techniky a zbraní určené pro potřeby USA a NATO v jejich válce s RF a následně s ČLR a pokračovat v dosavadní bezmezné podpoře přibývajících občanů z Ukrajiny na našem území na úkor svých občanů.

    I za této situace  jednotliví ministři  pamatují ve svých výdajích na sebe a svá ministerstva. Příkladů rozmarů přibývá každým dnem, viz  nedávný  Jurečkův nákup atypického nábytku do své kanceláře  za statisíce Kč.

   Občané  mají na probuzení  necelé dva roky. V případě poslaneckých  voleb se rozhodnout , zda chtějí vládu, která napodobí v současné době vznikající vládu Roberta Fica na Slovensku, vládu pronárodní, vlasteneckou, protifašistickou,  bez vlivu  a zasahování  do vývoje státu cizích  neziskovek, nebo  další  vládní zatahování  občanů  ČR do válečných  imperialistických choutek  USA. Pokud již nebude pozdě.

     V případě  příštích prezidentských voleb přejme prezidentu Pávkovi, aby jej nepostihnul syndrom občanů našich východních sousedů, kteří na veřejných mítincích a shromážděních  se nebáli skandovat o končící dámě z Pezinoku , že je americká agentka apod., což urychlilo její veřejné prohlášení , že již nebude v prezidentských volbách svoji pozici  obhajovat. Můžeme jen spekulovat, zda případné  podobné  prohlášení současného prezidenta bude z jeho hlavy,  nebo  „doporučením“ z americké ambasády.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama