Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2023 20:14:38

Hlas Izraele?

Hlas Izraele?

Premiér Fiala ujistil českou veřejnost, že budeme v Evropské unii hlasem Izraele. Je to drobnost, ale velmi výmluvná: tato vláda rezignuje na svůj vlastní názor a potřebuje se vždycky za někoho schovat.

Já cítím se zemí, která byla zákeřně napadena teroristy způsobem a v rozsahu, který nemá obdoby a jsem toho názoru, že na takové zlo jiná než silová odpověď neplatí. Je to ale můj názor a budu jej tak všude prezentovat. Nejsem hlasem Izraele a nechci jím být, protože Izrael má svůj vlastní názor a žádné prostředníky nepotřebuje. 

On asi pan Fiala chtěl ujistit, že bude v EU prosazovat podporu Izraele, ale mimoděk nám ukázal, co má pod kůží, jaká je jeho skutečná tvář: být hlasem někoho je vždycky jednodušší, než pochopit názor své vlastní země a postavit se za něj. Premiér Fiala potřebuje být vždycky v nějakém houfu, prosazovat něco společně s dalšími, pak se cítí silný. Jenomže český národ takový není. My si umíme stát za svým, umíme najít svá vlastní řešení a bereme odpovědnost za svůj osud.

Ministryně obrany Černochová, ta svůj názor má, ale zase je to takový nesmysl, že to vyjde nastejno. Když chtěla vystoupit z OSN, tak si poněkud naběhla. Teď je tedy od ní chvíli klid, ale je to typ, který v klidu dlouho nevydrží. Tak uvidíme, čím nás pobaví příště. Že by dělala ostudu pětikoalici nebo dokonce České republice, to bych neřekla, protože ji už dávno nikdo nebere moc vážně - ani vojáci, kteří si vybojovali obrovský rozpočet, když dobře mediálně využili válku na Ukrajině. 

Mysleli jsme si, že vyhrožování válkou nedává smysl? Ona to byla ale cesta, jak dostat do rozpočtu 2 % HDP, což je opravdu hodně peněz. Někde budou chybět, ale s tím si nedělá hlavu žádný generál, ani ministryně obrany. Daňový poplatník to zvládne, zvlášť, když ho občas pobavíme nějakým tím úletem. Nemrazí vás z toho trochu? Není už toho diletantství příliš?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama