Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2023 21:06:37

Ministerské zahalování se do vlajek se nevyplácí

Ministerské zahalování se do vlajek se nevyplácí

Odborníci hovoří, že ta odmítnutí celé návštěvy (Nigérie), či odvolání rozhovorů na stejné úrovni (předseda vlády = předseda vlády), byla nebetyčná ostuda, která se v mírové době nikdy předtím neudála.

 

Zahalování se do vlajek, tak jak to učinil ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela, pózující na fotce, zahalený do izraelské vlajky, navíc ještě se senátorkou Mirkou Němcovou, která měla na klopě obráceně připnutou českou vlajku s červenou barvou nahoře, což vzbudilo náležitý mediální rozruch (také jsem o tom psal v článku „Bere desítky let peníze ze státního rozpočtu a neví, jak vypadá česká vlajka?“, který vyšel na blogu iDnes) se hrubě nevyplácí. Saudská Arábie, kterou potřebujeme jako obchodního partnera kvůli ropě, když jsme tak hloupě, na rozdíl od Maďarska, přerušili veškeré kontakty s Ruskem, ze dne na den zrušila jeho dlouho plánovanou návštěvu.

       A tak se úplně zbytečně premiér Petr Fiala vydal na cestu do Afriky. Měla to být pro náš stát a jeho hospodářství velká příležitost navázat obchodní styky. Ale obrátilo se to v podstatě proti nám. Jenže, největší africká země a navíc šestý největší světový producent ropy, Nigérie, na poslední moment zcela nevybíravě návštěvu českého premiéra odřekla, že by prý nemohla zaručit odpovídající partnery pro rozhovory, nebo že by nemohla dodržet harmonogram. To všechno se ukázalo jako záminka, protože všechno bylo připravené a nebyly známky toho, že by účastníci obchodních rozhovorů odříkávali.

      Celý problém zřejmě spočíval v tom, že třetina obyvatel tohoto více jak  200 milionového afrického obra je muslimského vyznání. Česká vláda, na rozdíl od jiných, profesionálně se chovajících vlád, USA, Maďarsko atd., které také odmítly rezoluci OSN vyzývající Izrael k humanitárnímu příměří s Palestinou, se chová naprosto hloupě aktivisticky.

    Odborníci hovoří, že ta odmítnutí celé návštěvy (Nigérie), či odvolání rozhovorů na stejné úrovni (předseda vlády = předseda vlády), byla nebetyčná ostuda, která se v mírové době nikdy předtím neudála.

    Nešťastné bylo angažmá předsedy vlády na demonstraci. Myslím si, že vládní činitelé, včetně premiéra mají jiné úkoly, než se ukazovat na demonstracích, či na nich hovořit. Navíc, pozvat vládu, aby proti něčemu protestovala je přinejmenším netaktické. Zvláště v době, kdy má vláda tak hanebně nízkou popularitu. Podle mne Federace židovských obcí, která demonstraci pořádala, měla pozvat jako hlavního řečníka bývalého prezidenta Miloše Zemana, který je dlouhodobě znám svou naprosto upřímnou podporou Izraele. Určitě by přišlo demonstraci podpořit soustu opozičních poslanců a politiků, ale i občanů. Staroměstské náměstí by při jiném složení řečníků praskalo ve švech a bylo by to skutečně autentické vyjádření podpory s napadeným státem Izrael, při němž bylo bestiálně zavražděno 1400 nevinných obětí, včetně dětí a seniorů.

    Nyní už je situace poněkud jiná, protože mezi obyčejnými lidmi i u nás, převažují negativní dojmy z bombardování Gazy Izraelem a následné pozemní vojenské operace. Zahynulo už více jak 10 tisíc lidí, také četně dětí.

    Vláda a její jednotliví ministři se mají profesionálně starat o potřeby občanů České republiky a ne vystupovat na demonstracích.

   Aktivismus vlády se projevuje zcela prakticky v neprospěch nás všech. A já bych dodal, nejenom aktivismus, ale i amatérismus. A navíc prohlášení ministryně obrany o vystoupení ČR z OSN tomu dodalo punc skutečné hlouposti, tak jak to vidíme my, ale africké státy to mohly brát jako útok. Vždyť právě v OSN mají státy jihu největší prostor pro působení v jejich prospěch.

    Škoda, že vláda disponuje 108+1 poslanci. Jinak by už při normálně paritním obsazení Poslanecké sněmovny, jako v konci vlád Václava Klause, či Mirka Topolánka, dávno padla.

Mgr. Petr Hannig, předseda pol. str. ROZUMNÍ, člena Aliance za nezávislost ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama