RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2023 8:27:00

Ztratili jsme čas. To není dobré. Ale můžeme to zvládnout

Ztratili jsme čas. To není dobré. Ale můžeme to zvládnout

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům německého deníku Bild, že Česká republika je nemocný muž Evropy.

 V minulosti posly špatných zpráv často sťali. Dnes jsou obvykle zpochybňováni. Je potřeba, abychom množící se náznaky problémů naší ekonomiky nepodcenili, neb mají reálny základ.

Není to problém posledních pár let. Není to problém té či oné vlády, té či oné firmy. Nevyřeší ho sebegeniálnější ministr, poslanec, ekonom nebo CEO.

Riziko snížíme jen tehdy, když především přijmeme fakt, že svět a ekonomika se hrozně rychle a nezvratně mění. A jen, když společně, včetně politiků, zástupců businessu a také těch, co ovlivňují veřejné mínění, podpoříme okamžité kroky k tomu, abychom začali akcelerující vlak dohánět.

Alternativa, že se nás to netýká, neexistuje. Výroky, že se to "přežene" a přečkáme to tím, že je nejlépe se "držet starých pořádků", jsou lži. A ta zvyšuje riziko, že z hypotézy o "nemocném muži Evropy" se stane "fakt".

Ztratili jsme čas. To není dobré. Ale můžeme to zvládnout.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama