Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2023 15:14:00

Bere desítky let peníze ze státního rozpočtu a neví, jak vypadá česká vlajka?

Bere desítky let peníze ze státního rozpočtu a neví, jak vypadá česká vlajka?

Buďto je to arogance typu, „vidíte, hlupáci, zvolili jste si mě a já na vás z vysoka kašlu“. Nebo je to odsouzeníhodná nevědomost té, která si dobře žije ze státního rozpočtu.

 Je to skutečně jenom nevědomost dlouholeté poslankyně, posléze předsedkyně Poslanecké sněmovny a nyní senátorky?

Určitě jste mnozí z vás viděli tu fotku na klopě senátorky Mirky Němcové, kde jsou převráceny barvy na jednom z nejdůležitějších státních symbolů, což je vlajka České republiky. Nevím, zda bych porušil autorská práva, kdybych sem dal tu pověstnou fotku, na které jsou Dana Drábová, předsedkyně státního úřadu pro jadernou bezpečnost, Jozef Síkela, ministr průmyslu a obchodu za STAN v pětikoaliční vládě, zahaleni do izraelských vlajek, a právě senátorka Němcová s českou vlajkou, kde je červená nahoře a bílá dole.

Možná, že ta „zprzněná“ česká vlajka není tak úplně nevinný počin. Pochybuji, že by si ji senátorka vyrobila sama. Zdá se mi, že to je vyjádření nějakého postoje. Nerespektování toho, že jsme stále ještě samostatným státem se všemi jeho státními symboly, obsaženými v zákoně č. 3/1993 Sb., o státních symbolech České republiky účinném od 1. 1. 1993. Úmyslné poškozování těchto symbolů či zesměšňování je trestné. Tyto symboly jsou státní znak (velký a malý), státní vlajka, státní pečeť a státní hymna.

Spousta lidí tuto trestuhodnou věc na klopě senátorky Němcové, která byla zvolena voliči v obvodě Prahy 1, části Prahy 6 a Prahy 7, ačkoliv má bydliště snad ještě ve Žďáru nad Sázavou, bere jako úsměvnou záležitost, já to však pokládám za hanobení státního symbolu. A nemyslím si, že se jednalo o omyl. A ještě něco. Všechny tři osoby se řehtaly na plné kolo, ačkoliv ta demonstrace se týkala nadmíru vážné věci, a vůbec ne něčeho, kde je vhodné se takto chovat.

V Izraeli se 7. října stal teroristický čin, spáchaný islámskými radikály z hnutí Hamás, které vládne na území Gazy, který nemá obdoby od hrůz, které se děly v režii Islámského státu na území Sýrie a Iráku. V Gaze probíhá nyní válka, v které kromě islamistů umírají i civilní osoby včetně dětí. Navíc tento zatím geograficky omezený konflikt na území Izraele, Gazy a rozšiřující se na území západního břehu Jordánu, protože se jedná o neuralgický bod světa, má potenciál dokonce přerůst v jadernou třetí světovou válku. Psal jsem o tom v mém posledním článku „Oko za oko, zub za zub až do zničení světa“.

A nejde jenom o Izrael. Nenávist se šíří jako lavina a zachvátila i Německo, kde propalestinští demonstranti z řad muslimů, ale i levicových radikálů, pálí auta a malují symboly z doby nacistického Německa včetně nápisu Jude na obchody židovských vlastníků. Tyto protiizraelské demonstrace se konají ve Francii, Spojeném království i jinde. Samozřejmě je nutné brát v potaz pocit bezmoci Palestinců, že ještě nebyl ustanoven samostatný palestinský stát, že na západním břehu Jordánu vznikají stále nové a nové židovské osady. Tyto aspekty se projevily i v rezoluci OSN.

A ještě něco. Zase se děje to, že extrémně nepopulární osoby se zahalují do izraelských vlajek. Varuji před tím. Zatím většinově proizraelsky nálada občanů ČR se může lehce překlopit v pravý opak. Vzpomeňme na nedávné zahalování nepopulárních politiků do ukrajinských vlajek, a jak se změnilo původně velice proukrajinské naladění vidění rusko-ukrajinského konfliktu velké části obyvatelstva.

Myslím si, že taková arogance, když si senátorka připne na klopu špatně vyvedenou českou vlajku, je toho zářným příkladem.

(psáno pro blog.idnes.cz)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama