Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2023 15:12:00

Železniční brána do našeho hlavního města získá novou podobu

Železniční brána do našeho hlavního města získá novou podobu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rekonstrukci Hlavního nádraží Praha.

 VÍTEJTE NA NOVÉM HLAVÁKU

Železniční brána do našeho hlavního města získá v následujících letech novou podobu. Dánské studio Henning Larsen Architects v soutěžním dialogu na úpravy území hlavního nádraží v Praze zvítězilo se svým návrhem Šťastný Hlavák.

Jeho hlavní myšlenkou je přirozené propojení Vrchlického sadů, odbavovací haly, nové tramvajové zastávky přímo před nádražím a historické Fantovy budovy. Reagujeme tím i na potřebu modernizovat odbavovací halu hlavního nádraží a připravit ji pro budoucnost.

Celé území bude přívětivější pro pěší i cyklisty. Návrh přispěje k oživení Fantovy budovy, kterou právě rekonstruujeme. Návrh počítá i s vysázením nové zeleně, která se lépe adaptuje na budoucí změny klimatu.

Jsem nesmírně rád, že se Hlavní město Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy a Správa železnic dohodli na společném postupu při proměně této oblasti. Významné místo v Praze tak dozná významných pozitivních změn.

Jak se vám to líbí?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama