Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2024 8:19:00

Politika této vlády malé obce dávno odepsala

Politika této vlády malé obce dávno odepsala

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršujícím se podmínkám podnikání v malých městech a obcích

 Politika této vlády malé obce dávno odepsala, k venkovu je zcela bezohledná. V těchto dnech moje advokátní kancelář vymýšlí pro obce a malá města bezpečné metody, jak “nechtít” nájem po provozovatelích hospod, nebo jim dokonce přispívat nebo dokonce platit celé náklady. Tedy de facto “dotovat” soukromé podnikání.

Druhou možností je totiž často prostory uzavřít. Bude tam mrtvo, chlapi už v obci nedostanou pivo, mámy kávu a děti zmrzlinu. A obec nebude mít servis pro své akce, často včetně zastupitelstev. Nájemcům se už provoz za daných podmínek totiž nevyplatí.

Tedy veškerá opatření vlády tohoto druhu půjdou k tíži obecních rozpočtů. Ono z Prahy se to patrně nedohlédne, nebo spíš dohlédnout nechce, ty dopady na regionální život v praxi. Politika této vlády tak je, mimo jiných negativ, zcela bezohledná k venkovu.

Opatření, ohrožující venkovské hospůdky, jsou toho důkazem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama