Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2024 10:21:00

Kdo seje vítr, sklidí bouři

Kdo seje vítr, sklidí bouři

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k válečné rétorice proti opozici

 Varovný příklad doslova “válečné” rétoriky (více ZDE), kterou považuji za nebezpečí pro samotný demokratický systém. Bohužel Jindřich Šídlo a Jan Dobrovský nejsou zdaleka jediní, kdo se pokouší zcela delegitimizovat současnou opozici a de facto ji postavit mimo demokratický koridor.

Jde o populismus nejhrubšího zrna, který dále radikalizuje už tak zoufale rozštíplou společnost. Chtěl bych věřit, že vláda, a zejména ODS, na tuhle taktiku nepřistoupí a že v kampaních nebude líčit standardní politický souboj mezi vládou a opozicí jako fatální střet mezi “demokracií” a “totalitou” nebo “Západem” a “Východem”. Obávám se ale, že to pokušení bude příliš lákavé.

Pokud najedeme na tuto trajektorii nesmiřitelnosti, definitivně si řežeme větev sami pod sebou. Kdo seje vítr, sklidí bouři.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama