Ing. Věstislav Křenek

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2012 15:40:17

Dojemná péče a starost o komunisty

Dojemná péče a starost o komunisty

Před několika málo dny vyšel na webových stránkách ceskapozice.cz zajímavý článek pod názvem „Je čas rozhodnout co s komunisty“, který by rozhodně neměl uniknout pozornosti, protože tento článek převzaly i jiné politické servery.

Autor Vladimír Meier se v něm ze svého pohledu zamýšlí nad vývojem KSČM za posledních 22 let a dochází k osobnímu poznání, že kdo si myslel, že komunisté postupně vymřou i se svými voliči, je zaskočen tím, že jich spíše přibývá a dále rozvíjí své spekulativní teorie ve stylu „co by, kdyby“.

Ústřední myšlenkou jeho článku je, že „Jedinou možností, jak se komunistů zbavit, bude tedy zvolit je do vlády a nechat je, ať se sami znemožní“. Svůj článek pak autor zakončuje následným doporučením: „Nebojme se a volme komunisty. Je to jediná možnost, jak se jich zbavit nadobro!“

Dotyčný článek jsem četl opravdu velmi pozorně. Na jedné straně musím uznat, že autor se v něm dotkl opravdu několika zajímavých témat diskutovaných jak v KSČM, tak i ve společnosti. Na druhé straně ale musím také říci, že pokud někdo chce psát obecně o nějaké politické straně, tak by si měl především prostudovat přinejmenším Stanovy a Program dotyčné politické strany, což autor zřejmě neudělal a pokud ano, tak o tom cudně nebo záměrně pomlčel.

Velice poučné bylo  přečíst si také velké množství diskusních příspěvků čtenářů k tomuto článku, v nichž v drtivé míře exceloval názor, že v otázce „rozhodnutí co s komunisty“, budou mít rozhodující slovo voliči, a že prvním testem společnosti budou nadcházející říjnové krajské volby. Diskutující se také svorně shodovali, že náprava spáchaných škod za  posledních 22 let bude tvrdým oříškem i pro komunisty, pokud se budou přímo a bezprostředně podílet na řízení krajů a státu.
 
Drtivá část diskutujících se také shodla na názoru, že pokud KSČM v první fázi svého působení v řízení společnosti se nekompromisně zasadí o zastavení tunelování republiky a potrestání viníků, tak odvede rozhodně kus poctivé práce, kterou bude podporovat a oceňovat široká občanská veřejnost. Z vedené diskuse k článku i na jiných politických serverech tak jednoznačně vyplývala jasná představa diskutujících o tom, že pouze komunisté za dodržení všech zákonných norem mohou být tou odpovědnou alternativou, která může nastartovat vyvedení naši země ze všeobecného marasmu. Diskutující tak zjevně převrátili původní záměr autora článku.

Jako člen pléna ÚV KSČM jsem osobně přesvědčen, že KSČM má zcela jasno ve svých programových cílech. Z tohoto důvodů bude nutné považovat nejbližší 3. zasedání ÚV KSČM (15. 9.) za významný mezník v propracování programových cílů a úkolů do dalšího období. Autora článku p. Meiera a jemu podobné chci ujistit, že komunisté v ČR znají velmi dobře příčiny neúspěchů slovenské KS a zejména pak francouzské KS v době jejího působení ve francouzské vládě, což je a bude velkým mementem pro KSČM při rozhodování se o podmínkách vstupu do podílu bezprostředního řízení společnosti. Pokud se někdo domnívá, že čeští komunisté jsou naivní, nebo že snad nepromýšlejí pečlivě své kroky k prosazení systémových změn v mezích Ústavy ČR, tak buď žije v zajetí pravicových ideologických schémat, nebo má vymytý mozek ve smyslu „je to pravda, protože to říkali v televizi a psali o tom v Blesku“.
 
Je opravdu velmi zajímavé jak se za posledních 22 let postupně měnil náhled na komunisty – od zatracování do skanzenu, přes očividnou ignoraci v médiích, až po současné výzvy, aby byli zvoleni  - a to jen proto, aby se v přímém řízení už rozkradeného státu a devastačního stavu společnosti znemožnili. Tak jako zkrachovaly úvahy o skanzenu a úvahy o zničení komunistů přes média, tak  zkrachuje i zbožné přání o tom, aby se komunisté znemožní v přímém řízení náprav škod „českého kapitalismu“. Nositelé těchto zbožných přání jednak nemohou pochopit proč se tak děje, když  „kapitalismus je tak báječný a jen ti zlí komunisté to kazí“ a jednak nemohou pochopit, že existují i poctiví komunisté v KSČM, kteří presentují ty nejniternější touhy prostých lidí o spravedlivé společnosti. Morální zkaženost komunistických protivníků jdou až tak daleko, přesně tak, jak to popisuje poslední Výroční zpráva BIS za rok 2011.  Takoví lidé nemají sebemenší morální právo se o komunisty  otírat, či dokonce jim radit co mají, či nemají dělat. Současní komunisté v ČR vědí velmi dobře co mají dělat, jak to mají dělat a radit jim z pozic antikomunismu je více než směšné.

Ing. Věstislav Křenek, zastupitel města Domažlice

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama