JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2024 22:25:00

Česká republika potřebuje silné domácí produkční zemědělství

Česká republika potřebuje silné domácí produkční zemědělství

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zemědělství.

 Strana PRO je přesvědčena, že Česká republika potřebuje silné domácí produkční zemědělství a potravinářství, abychom v maximální míře zajistili potravinovou soběstačnost a kvalitu v klíčových komoditách včetně masa.

Závislost na dovozu u klíčových komodit je nejen ekonomický, ale i bezpečností problém

Vláda musí vytvořit podmínky pro to, aby naši zemědělci a potravináři mohli investovat do vyšší produkce i její kvality, aby byl trh zásoben cenově dostupnými kvalitními domácími potravinami a aby jsme se nestali pomyslnou “popelnicí” Evropy i světa díky dovozu levých nekvalitních potravin.

Z rozhovoru vybírám :

Maso v Evropě chybí a tomu odpovídá jeho cena. „Aktuálně je jedna z nejvyšších v historii Československa i České republiky. A bude hůř. Statistiky ukazují, že letos Evropa klesne se stavem zvířat o dvě procenta dolů. To vyžene ceny ještě výš,“ říká v rozhovoru pro Inside Talks šéf Českého svazu zpracovatelů masa Karel Pilčík.

“Všechny země se snaží být soběstačné. Už i Čína a Vietnam se starají o soběstačnost, Rusové jsou dokonce v přebytku. Jen Evropa a Česko ne,“ dodává Pilčík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama