Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2024 13:09:00

Na základní prioritu bohužel všichni kašlou

Na základní prioritu bohužel všichni kašlou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dalšímu zadlužování státu

 Vzdělání prioritou být musí, to je bez debat. Takže suchá řeč čísel: Od předcovidového roku 2018 se státní výdaje na školství zvýšily ze 176 na 269 miliard korun, to je o 53 procenta. Otázka: Odpovídá takové navýšení výkonu a kvalitě?

Pokud ne (já se domnívám, že ne), pak se problém jenom dalším zaléváním peněz nevyřeší, to je pak jen neefektivní “černá díra”, kde budou peníze chybět pořád a kvalita nahoru nepůjde.

Pro srovnání: Za stejné období se výdaje ministerstva kultury(ministr za ODS) zvýšily o 21procent. Opravdu se tedy dělají rozpočtové priority podle partají?

Bohužel všichni kašlou na tu základní prioritu: Že si nemůžeme každý rok půjčovat přes 200 miliard na své pravidelné výdaje. Že ty musíme pokrýt ze svých pravidelných příjmů a půjčovat si můžeme jenom na výdaje mimořádné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama