Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2024 11:22:00

Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku.

 Senát právě vyřadil hlasy 47 senátorů z programu novelu občanského zákoníku, týkající se mimo jiné stejnopohlavních párů, zejména osvojování dětí, a tím především zcela popřel svou roli horní komory. Znemožnilo se tím totiž senátorům předložit jakýkoli pozměňovací návrh a jakoukoli diskuzi, protože marně uplyne lhůta a v účinnost vstoupí sněmovní verze. Tedy na půdě Senátu se to vůbec neobjeví. Můj postoj - považuji to vůči občanům za neobhajitelné.

Můžeme mít jiné názory, samozřejmě, pozměňovací návrhy nemusely být přijaty, ale zcela znemožnit diskuzi a vyhnout se jednání proto, že je problematické a může být dlouhé a ne právě snadné, to zkrátka není důvod. Naopak.

Jak správně řekla Jitka Seitlová, jednat se nemusí o zákonech, které jsou bezproblémové, a je o nich všeobecný souhlas. Rozhodně mezi ně nepatří změna občanského zákoníku tohoto typu, která ve společnosti rezonuje. 

Zde najdete, kdo byl pro a proti vyřazení tohoto důležitého bodu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama