Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2024 7:57:04

Pietní akt k uctění památky nevinných obětí bombardování Plzně

     Pietní akt k uctění památky nevinných obětí bombardování Plzně

Ve čtvrtek 18. dubna 2024 uspořádali zástupci vlasteneckých stran a spolků na plzeňském Habrmanově náměstí Doubravka vzpomínkový a pietní akt k uctění památky nevinných obětí tragického bombardování spojeneckými vojsky v dubnu 1945.

 

Po odeznění  československé státní  hymny a  vzpomínkovou  minutou  ticha  následovalo vystoupení prvního hosta, tajemníka oblastní organizace   Českého    svazu bojovníků  za svobodu  Ing. Jaroslava Bukovského, který se zaměřil především na konkrétní historická fakta.

   Dalším z vystupujících hostů  byl  Ing. Vítězslav Pilmaier, který na závěr svého vystoupení zdůraznil, že „máme co dělat pro to, abychom loď, která jde do pekla, otočili do mírových vod“ .

      Posledním vystupujícím hostem byla  mluvčí  občanské iniciativy NE základnám a signatářka mnoha mírových petic Eva Novotná . V závěru svého   emotivního  vystoupení  vyslovila několik otázek směřující  do řad   naší nejvyšší politické reprezentace  a  podporovatelů  války  v souvislosti s eskalací  válečného napětí, např. „Kdo z obyčejných lidí chce válčit a proč? Jací hrdinové  jsou ti, kteří ty bomby shodili? Jak by se asi dívali do tváře rodičům, kteří jejich přičiněním přišli o své dítě ? Jakou pravomoc a od koho mají všichni ti chciválkové? Půjdou sami válčit, nebo mají výjimku? Budou učit své děti zabíjet jiné? Mají od nás mandát k vyhlášení válečného stavu? Kdo za nás takto rozhoduje? Kdo přijímá zákony? Mají všichni ve volebním programu válku?“.

 Celý záznam pietního aktu, viz

https://www.youtube.com/watch?v=F1HoQD37-gw

    Stojí za připomenutí, že pietní akt proběhl „za dohledu“ mnoha příslušníků městské, státní i tajné policie. Stejně jako skutečnost, že v dopoledních hodinách byl  kontaktován  svolavatel pietního aktu  s dotazem na konkrétní vystupující hosty. Pro toho kdo zná polistopadové politické poměry v Plzni, v době, kdy pokračuje  přepisování  historických událostí, včetně osvobození Československa  od nacistického Německa v roce 1945, nebyl tento dotaz náhodný.  Uvidíme,  jak si s výkladem historických událostí s přesahem do současnosti poradí  agent Pávek, který dle dostupných informací zavítá do Plzně na letošní velkolepé oslavy osvobození – Slavnosti svobody 2024.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama