Roman Jandík

  • ODS
  • Roztoky
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2012 15:13:19

Homo politicus na pokraji vymření

Homo politicus na pokraji vymření

Homo politicus byl v české kotlině označen za kritický ohrožený druh poté, co klíčové posty šamanů a náčelníků jednotlivých skupinek ovládl zmutovaný poddruh homo politicus kriminalis.

To vedlo k postupnému úbytku populace potentních politicus, jejíž malé nezdegenerované skupinky přežívají pouze v rezervacích v menších městech a na vesnicích, kde jsou pod dostatečným dozorem místních obyvatel homo demokratos.

Ač poddruh kriminalis tvořil pouze promile z celkové populace politicus, jednalo se o velmi agresivní, ambiciózní a invazní živočichy, kterým se podařilo ovládnout klíčové loviště a migrační stezky s jediným cílem, parazitovat na ostatních jedincích. Nechuť ostatních homo demokratos k soupeření s poddruhem kriminalis vede jen k jeho větší dominanci v populaci. Celková letargie tlačí společnost k projevům agresivity a odsuzování posledních zástupců druhu politicus, kteří nemají s poddruhem kriminalis nic společného. Důvodem je fakt, že se jedinci vzájemně těžko rozlišují.

Do svobodného teritoria běžných obyvatel druhu demokratos se začíná vměšovat i další autoritářský poddruh homo komunisma, který migruje přes Karpaty z východu a v současné době obsazuje zejména Ostravsko a sever Čech. V posledních letech se poddruhu komunisma nečekaně dobře začíná dařit i v Bruselu, kde byl jeho výskyt dříve monitorován pouze v zoo nebo soukromých výzkumných chovech. Běžní politicus se tak musí mít na pozoru nejen před východními sousedy, ale nově i sofistikova­nějšími bruselskými kmeny. Skepse běžné populace v českém teritoriu vede k hledání falešných proroků z této rádoby mírumilovné tlupy homo kumunismů s falešnou tváří, kteří čekají jen na správný okamžik, aby definitivně zatočili i s posledními jedinci homo politicus a následně okradli i zbytek obyvatel homo demokratus.

Řešením vedoucím k záchraně homo politicus je větší angažovanost populace demokratos, která by dala voleným homo politicus větší sílu a tudíž i legitimitu k boji s kriminalis. Tyto demokratické principy je nutné nastavit zvláště v samotných kmenech politicus, které čítají od několika set k několika málo desítkám tisíc kusů. Volení náčelníků letadlovým způsobem, kdy celostátní náčelníky volí v lepším případě krajští šamani a nikoliv všichni obyčejní městští politicus, se ukazuje jako nefunkční model, který umožňuje poddruhu kriminalis pronikat na důležité pozice. Menší počty politicus v jednotlivých skupinách pochopitelně vedou při jejich množení k degenerativním změnám a nemocem. Některé menší skupinky nebo spíše sekty budou muset být vyhubeny, protože míra demence v jejich genech už nedovolí další křížení s běžnou populací. Otázkou je, zda běžní demokratos přestanou situaci kritizovat jen od ohňů a svou potencí přispějí k ozdravení populace homo politicus.

Ing. Roman Jandík

Předseda ODS Roztoky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama