ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2012 13:35:20

Výstava českých a bavorských zahrádkářů v Plzeňském kraji

Výstava českých a bavorských zahrádkářů v Plzeňském kraji

Bolevecká sokolovna v Plzni na tři dny ožívá výstavou českých a bavorských zahrádkářů. Prodejní výstava darů země v srdci Evropy nadchne každého, kdo má rád ovoce a zeleninu s jasným původem.

Více než pět desítek stánků uvnitř i v okolí sokolovny nabízí nepřeberné množství druhů a odrůd, barev, tvarů, chutí a vůní od 14. do 16. září 2012.

Pro návštěvníky jsou na výstavě kromě výstavy výpěstků zeleniny a květin v pátek a sobotu připraveny i ochutnávky regionálních potravin a v neděli ochutnávky burčáku a moravských vín. Po celé tři dny konání výstavy probíhají odborné konzultace týkající se zahradničení a výstava zahradnické techniky. Vše zpestří bohatý doprovodný program, v pátek s Adélou Gondíkovou a Stanislavem Berkovcem, v sobotu a neděli s pravou moravskou cimbálovou muzikou.

„Udržet nebo přivést zejména mladé lidi k zahrádkaření je v poslední době stále obtížnější, proto se Plzeňský kraj rozhodl uspořádat ve spolupráci s Českým zahrádkářským svazem tuto ojedinělou akci. Navíc první společná výstava českých a bavorských zahrádkářů je jedinečnou příležitostí pro výměnu zkušeností a navázání nových příhraničních kontaktů,“ říká hejtman Milan Chovanec, který nad výstavou převzal záštitu.

Součástí zahájení výstavy bylo v pátek vyhlášení výsledků krajského projektu „Tisíc stromků pro Plzeňský kraj“, jehož cíl - obnova krajových původních odrůd jabloní a hrušní v regionu – s tématem výstavy souvisí.

Nejdříve se podle požadavků přihlášených obcí nakoupí 438 stromků. Projekt bude rozdělen na několik let. Příští rok se bude sázet na Plzni severu a Rokycansku, přes příští rok zase na Plzni jihu a Klatovsku. Postupně se tak osadí ovocnými stromy všechny části našeho regionu,“ řekl radní pro životní prostředí a zemědělství Petr Smutný.

V průběhu tří dnů se zde prezentují zahrádkáři ze všech okresů Plzeňského kraje a bavorského okresu Cham zastoupeného Okresním sdružením pro zahradnictví a péče o krajinu Cham, paní Sofií Gassner a Josefem Irrgangem.

Své umění v bolevecké sokolovně představí i studenti Odborného učiliště a Praktické školy Plzeň, kteří v rámci oboru zahradnické práce obhospodařují i svůj skleník a prodávají výpěstky a květinovou výzdobu veřejnosti.

Kdo výstavu navštíví, odnese si i praktický dárek. Každý bude mít navíc možnost zúčastnit se soutěžního kvízu z oblasti zahrádkaření a pěstování.

První krajská výstava českých a bavorských zahrádkářů v Plzeňském kraji je prodejní.

Otevřeno je v pátek a v sobotu od 9 do 17 hodin, v neděli pak od 9 do 15 hodin.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama