ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2012 11:58:21

Prohibice je nesmysl

Prohibice je nesmysl

Názor kandidáta do Senátu

Tak nám zavedli prohibici…. Je to dobře? Jsem přesvědčen, že není. Ministr Heger (nebo snad celá vláda?) předvedl pozoruhodný výkon. Po neskutečně dlouhých dnech váhání, kdy jenom sledoval narůstající počet mrtvých a neschopnost policie zjistit viníka náhle přitvrdil. Zákaz prodeje rozlévaného alkoholu pochybné kvality u stánků měl přijít ihned! Hned druhý den potom, co zemřel první nebo druhý člověk.

Naprostá prohibice je neskutečná pitomost. Před 93 ji zavedli v USA a výsledek? Místo snížení zločinnosti a abstinence se začalo pít ještě víc a zločinnost narůstala nevídaným tempem. Lidé začali pít prakticky všechno, o čem se domnívali, že obsahuje alkohol, což mělo za následek mnoho zbytečných otrav alkoholem.Opravdu si myslíte, že vám v 5hvězdičkovém hotelu nalijí panáka metylalkoholu? Opravdu si myslíte, že láhev 12leté skotské whisky koupené v supermarketu může být pančovaná? Jenom ji nesmíte kupovat v trafice nebo u Vietnamců…

Co dělá policie? Co dělá naše slavná televize Nova a bulvární tisk, který všechno vypátrá ještě dříve než policie? Teprve včera jsem někde viděl padělané viněty asi 4 značek, které našli ve Zlíně. Tuzemák, nějaká vodka, meruňkovice a snad albánská borovička. Tady by byl na místě okamžitý a naprostý zákaz prodeje těchto značek a kontrola všech lahví ve všech obchodech. Ale proč zakazovat všechno? Proč policie neinformuje veřejnost o postupu svého pátrání,  kterého alkoholu se máme vyvarovat? A nejsou ani žádné úniky informací. To když zavřeli Ratha, tak jsme hned věděli všechno. A televize a Blesk? Když uhyne gorila v ZOO tak je toho všude plno. Ale proč nejsou nikde rozhovory s těmi co přežili otravu, s jejich příbuznými – kde to koupili a hlavně co to vlastně vypili?

Celá situace má ještě řadu jiných stránek. Prohibice poškodí všechny poctivé obchodníky a provozovatele restaurací. Černý obchod samozřejmě pokvete, stejně tak pašování ze zahraničí. Nedělejme si iluze, že na tržnicích nebude alkohol i nadále k sehnání. Tím se naopak sníží kvalita dostupného alkoholu a projeví se výpadek ve výběru spotřební daně.

A jedna zásadní otázka: Co se stane s tím alkoholem, který se teď nesmí prodávat? Až skončí prohibice, tak se prodá včetně toho pančovaného a začne všechno znovu?  Nebo slavnostně všechen alkohol vylijeme na náměstí?

Na závěr trochu nevážně – ministr Heger je lékař a tímto svým rozhodnutím vlastně připravil pacienty o jediný dostupný protijed proti metanolu – což je právě alkohol….

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama