Karel Šebek

Odpovědně a poctivě
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2012 10:13:56

Koho volit?

Koho volit?

Kandidovat dnes za ODS není vůbec snadné, ale raději jdu s kůží na trh, než bych převlékal kabáty. Mými vzory vždy byli přímí a rovní starostové jako Jirka Burian v Sedlčanech, Mirek Rohel v Bystřici nebo Mojmír Chromý v Benešově.

Zavolal mi přítel Mirek z Chotýšan – přijeď se podívat k nám do hospody, lidi by tě rádi viděli, ještě se pro druhé kolo nerozhodli koho volit. S Mirkem jsme pracovali 25 let vedle sebe, takže ho vždycky rád vidím.

Ve středu večer mě tedy u nich v hospodě uvedl a po krátkém úvodu jsem se dostal do křížové palby otázek na tělo: „Co tam vlastně děláte, jak myslíte na důchodce, víte vůbec, jak jsou na tom hasiči, kolik se má ještě rušit lůžek v nemocnicích, kdo udělá pořádek ve VZP, co byste nám poradil s chátrajícím zámkem, a samozřejmě - proč se tolik krade a co ti vaši kmotři….“

Kandidovat dnes za ODS není vůbec snadné, ale raději jdu s kůží na trh, než bych převlékal kabáty. Mými vzory vždy byli přímí a rovní starostové jako Jirka Burian v Sedlčanech, Mirek Rohel v Bystřici nebo Mojmír Chromý v Benešově, dej mu pánbu věčnou slávu. Kvůli nim a kvůli dalším stovkám poctivých pěšáků se hlásím k tomu, že jsme věřili a věříme v pořádek a slušnost i v politice.

I já se mohu jako bývalý starosta a mnohaletý zastupitel Neveklova pochlubit krásnou školou, novou kanalizací a konečně po létech dokončeným domem na náměstí. Vlastně to ani není politika, jen dobrá a poctivá práce.

Je zapotřebí mezi lidi co nejvíce chodit. Lidé se nechtějí za své politiky stydět, lidé se chtějí svými politiky chlubit, chtějí hrdě říkat: „To je náš zastupitel, to je náš starosta, to je náš senátor.“ Loučili jsme se přátelským stiskem ruky. Doufám, že mi ve druhém kole voleb do Senátu dají šanci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama