Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2012 15:27:49

ZŠ Pod Skalkou v novém kabátě

ZŠ Pod Skalkou v novém kabátě

Největší rožnovská základní škola Pod Skalkou má po dvouleté rekonstrukci nový kabát. V rámci projektu energetických úspor bylo zatepleno všech devatenáct budov školy a vyměněna všechna okna. Investiční náklady vyšplhaly na 23,8 milionů korun.

 Tisková zpráva č. 217/2012
ze dne 24. 10. 2012



ZŠ Pod Skalkou v novém kabátě


Největší rožnovská základní škola Pod Skalkou má po dvouleté rekonstrukci nový kabát. V rámci projektu energetických úspor bylo zatepleno všech devatenáct budov školy a vyměněna všechna okna. Investiční náklady vyšplhaly na 23,8 milionů korun.


Energetické úspory a s tím související snížení provozních nákladů v největší rožnovské základní škole. To byly hlavní cíle projektu, na který město Rožnov pod Radhoštěm získalo finanční podporu z Operačního programu Životní prostředí.


„Město Rožnov má záměr zateplovat postupně s využitím dotačních prostředků jednotlivé městské budovy. A tento záměr se téměř ze sta procent daří naplňovat. ZŠ Pod Skalkou je předposlední základní školou, která byla zateplena. Nyní nám už zbývá pouze oprava ZŠ Videčská. S ohledem na historický charakter budovy jsme zatím nenalezli vhodný dotační titul,“ uvedla starostka Rožnova Markéta Blinková s tím, že kromě budov ZŠ se daří zateplovat také objekty mateřských škol. „I zde nám chybí poslední MŠ a to budova MŠ 1. máje 1153. Shodou okolností jsme ale v minulém týdnu obdrželi informaci o získání dotace na zateplení této poslední školky rovněž z Operačního programu Životní prostředí a nyní jen čekáme na dodání registračního listu akce,“ doplnila starostka Blinková.


Cílem těchto typů projektů jsou jednoznačně energetické úspory a tím snížení provozních nákladů.


„ZŠ Pod Skalkou je pavilónová škola s velkými okny ze šedesátých let a plochými střechami. Platili jsme velké částky za energie, po rekonstrukci tak ušetříme nezanedbatelnou část provozních výdajů. Poděkování patří odboru projektového řízení, který projekt ve spolupráci s Energetickou agenturou Zlínského kraje o.p.s. připravil, zpracoval a administroval, investičnímu odboru a dodavatelské firmě za odvedenou práci a samozřejmě vedení školy a pedagogickému sboru, který vyšel maximálně vstříc a s obtížnými podmínkami výuky za stavebního hluku se všichni srovnali velmi dobře,“ uzavřela Markéta Blinková.


Projekt „Energetické úspory ZŠ Pod Skalkou“ získal finanční podporu z Operačního programu Životní prostředí.

Celkové náklady projektu jsou 23,8 milionu korun, město Rožnov pod Radhoštěm získalo dotaci 85% uznatelných nákladů, tedy 14,64 milionu korun z fondu soudružnosti EU a  5% tedy  861 tisíc korun ze Státního fondu životního prostředí. Ze svého rozpočtu hradí město neuznatelné náklady projektu ve výši necelých 6,6 milionu korun (v této částce je vyčíslena úspora energie za 5 let udržitelnosti projektu) a 10 % způsobilých výdajů (1,72 milionu korun).



Fotografie naleznete zde.

logo

Zvuková verze

Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama