Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2012 12:03:00

Konec nesmyslnému rušení nemocnic

Konec nesmyslnému rušení nemocnic

Jiří Dienstbier se postavil proti výraznému omezení péče v roudnické nemocnici.

Jiří Dienstbier se zúčastnil demonstrace v Roudnici nad Labem, kde se veřejnost jednoznačně postavila proti výraznému omezení péče v místní nemocnici, k němuž má dojít v důsledku stávajícího postupu Všeobecné zdravotní pojišťovny. Při demonstraci se Jiří Dienstbier setkal s primářem roudnické nemocnice MUDr. Josefem Krajníkem a senátorem za Litoměřicko MUDr. Hassanem Mezianem.

„Úspory ve zdravotnictví by se podle mne měli hledat někde úplně jinde. Především by prospělo větší zprůhlednění zakázek a snaha zamezit jejich předražování, např. při nákupech zdravotnické techniky. Rozumné by bylo šetřit na provozu pojišťoven, zejména jejich sloučením nebo zamezením projektů typu IZIP. Šetřit namísto toho peníze za cenu snižování kvality a dostupnosti péče pro občany naší země zásadně odmítám. Boj proti korupci ve zdravotnictví, ale i v ostatních oblastech, je tou nejlepší úspornou politikou. Současná vláda se však jakýmkoli krokům, které by k jejímu omezení mohly přispět, důsledně vyhýbá a radši namísto toho šetří na lidech,“ dodává Jiří Dienstbier.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama