Mgr. Romana Žatecká

  • BPP
  • Česká Lípa
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2012 23:21:06

Co se děje, když Naše srdce bije pro Českou Lípu

Co se děje, když Naše srdce bije pro Českou Lípu

Přehlídka zmatených! Jedině tak mohu popsat dnešní schůzi zastupitelů v České Lípě.

PROČ jsme nepodpořili rozdělení 750 tis na sportovní akce a kluby: protože návrh jsme dostali těsně před jednáním. Zazněly další návrhy na podporu Arsenalu (o čemž se vedou nikamnevedoucí diskuse už půl roku).  Zmatek a nátlak: schvalte, příště už je pozdě. Důvod předložení těsně před jednáním pobaví: Tajemnice klubu onemocněla, nikdo ji neuměl zastoupit (rozuměj: připravit bod k jednání). A dále: Máte přestávku na prostudování (5minutovou). Všichni byli seznámeni, materiál byl ve výboru. Až na to, že ČSSD zastoupení ve sportovním výboru nemá, přesněji řečeno: její zástupce tam nebyl vládnoucí koalicí a jejími podporovateli z KSČM připuštěn. Celkově: Neuvěřitelný amatérismus. Bezbřehá arogance. Drzá manipulace. Takže sděluji jasně: Zdrželi jsme se hlasování - nikoli proto, že bychom chtěli ošidit sportovní kluby ve městě, ale protože předkladatel nezvládl své povinnosti, podcenil situaci a zvolil takový postup, kterým omezil naše právo na prostudování podkladů k jednání a tím je tomuto riziku vystavil.

PROČ jsme se ptali na zainteresování advokátní kanceláře, která zastupuje město ve sporu s VETT, na případné prohře: aby bylo jasné, že pokud město spor prohraje, může ho exekuce srazit na kolena. A pro srovnání: za MHD dnes město platí 36 milionů korun a najezdí se prý 1,2 milionu kilometrů za rok. To je v našem malém městě asi tolik, jako byste 30 objeli zeměkouli po rovníku. Mimochodem:  To číslo je tak neuvěřitelné, že chceme vidět podrobné přehledy o vývoji celkových ročních nákladů na dopravní obslužnost za posledních deset let: provozovatel, cena dopravního výkonu, náklady na dopravní obslužnost včetně zisku, tržby, prokazatelná ztráta, ujeté kilometry.

PROČ jsme kritizovali rozdělování příspěvků na obnovu nemovitostí v městské památkové zóně: příspěvky se rozdělují ve svou etapách, poslední žadatelé byli informování počátkem října, takže pokud měli příspěvek na výměnu střechy, mají smůlu – v zimě se na střechy neleze J Údajně to vychází z tradice. Ovšem taková tradice, která komplikuje lidem s přiznaným příspěvkem jejich záměr, je zřejmě hloupá tradice. A kupodivu: někdy se rozdělení vyřídí během odpoledne (viz sport výše), jindy je tu tradice J

PROČ je nám předkládán návrh rozpočtu na rok 2013 s deficitem: odpověď jsme ani nepochopili…  ale ta úleva, že vedení města směřuje k vyrovnanému rozpočtu.

PROČ už poněkolikáté musíme opakovat, že opravdu nechceme, nepotřebujeme v majetku města komunikaci pod čerpací stanicí Shell a že všechny předkládané argumenty, že ji naopak potřebujeme víc než nutně, jsou slabé jak čaj.

PROČ opakovaně kritizujeme práci kontrolního výboru: protože sami nevědí, co kontrolují, co kontrolovat mají a co nakonec schválili. Posvětili v květnu  splnění usnesení, které ale bylo splněno až 19.11.2012, v jiné věci (návrh na odvolání starostky navržený v průběhu jednání) uložili tajemníkovi získat stanovisko Ministerstva vnitra a dodnes nevědí, zda byl dopis ministerstvu vůbec odeslán, natož jaká na něj přišla odpověď – přesto došli k závěru, že je vše v pořádku a návrh na odvolání byl neplatný.  

Pokud stále ještě máte pocit, že koalice v České Lípě pracuje pro lidi a pracuje dobře, pak vyčkejte na zápis – mám připravené některé výroky, které jsou skutečně odrazem „práce pro lidi“. Bez zveřejněného zápisu je ale nevydám, nevěřili byste J  

Závěr tohoto neuspořádaného článku se mi nabídl při pohledu do jednoho staršího rozhovoru se starostkou města Hanou Moudrou v Parlamentních listech. Říká v něm: „Rozhodování městského zastupitelstva je více o práci, než o politice, což naštěstí většina českolipských zastupitelů velice dobře ví a podle toho také hlasuje. Kritiku kolegyně zastupitelky (Pozn.: R. Žatecké) nechci proto komentovat stejně jako to, proč a za co vlastně koalici peskuje.“ Za špatnou práci, paní starostko… viz výše a viz příště.  

Vysvětlivka: Naše srdce bije pro Českou Lípu = volební heslo ODS v komunálních volbách 2010

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama