PhDr. Olga Zubová

Optimismus žena v politice potřebuje jako rytíř brnění
  • ČSSD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2010 10:04:37

TZ Demokratické strany zelených ke změnám na pražské kandidátce ČSSD

TZ Demokratické strany zelených ke změnám na pražské kandidátce ČSSD

Demokratická strana zelených bere na vědomí rozhodnutí ČSSD

 

 

 

         

Demokratická strana zelených, jako levicově orientovaná strana, se rozhodla v minulém roce spolupracovat s ČSSD jako strategickým partnerem. ČSSD představovala, vzhledem k blízkosti programových východisek, pro DSZ názorově blízkého partnera především v oblasti sociální, ekologické, hospodářské a bezpečnostní politiky.

 

Demokratická strana zelených využila v rámci spolupráce nabídku sociální demokracie umístit předsedkyni DSZ, poslankyni Olgu Zubovou, na 5. místo pražské kandidátky ČSSD.

 

ČSSD nyní volí jinou strategii a Olga Zubová nebude, jak již bylo zveřejněno, figurovat na kandidátce ČSSD. Vzhledem k době zbývající do podání kandidátek, nelze především  z organizačně-technických důvodů připravit samostatnou kandidátku DSZ, která se proto nadcházejících parlamentních voleb nezúčastní. Demokratická strana zelených se tímto omlouvá svým členům, příznivcům a voličům za skutečnost, že nám nebudou moci vyjádřit svou přízeň ve volbách. DSZ se nyní plně soustředí na přípravu účasti v komunálních a senátních volbách.

 

Olga Zubová dále předeslala, že se nyní bude o to více věnovat práci v regionu a zváží svou kandidaturu do Senátu za Kutnohorsko.

 

 Během spolupráce s lidmi ze sociální demokracie jsem měla příležitost poznat mnoho kvalitních osobností, se kterými jsem našla společnou řeč nejen v politických otázkách ale i na osobní úrovni. Vzešla z toho mnohá přátelství, která budou určitě pokračovat i nadále. Z politiky by se neměl ztratit lidský rozměr,“ vyjádřila se Olga Zubová.

 

Rozhodnutí sociálních demokratů nás sice překvapilo, ale respektujeme je. DSZ předpokládá, že spolupráce bude i nadále pokračovat, nikoliv však na parlamentní úrovni, ale především ve vybraných odborných oblastech.

 

 Zahraničně-politický expert DSZ Daniel Solis k tomu dodal: „Jednoznačný soulad našich programových cílů a názorů jsme našli v oblasti zahraničně-politické. Velmi blízké jsou názory obou stran i v oblasti sociální a hospodářské politiky.“

 

 

 

 

 

Kontakty:

Olga Zubová, předsedkyně DSZ, olga.zubova@vasedsz.cz

Daniel Solis, člen řídícího výboru, mobil  725 802 679 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama