Mgr. Pavel Dobeš

  • Praha 3
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2012 16:49:14

Zahájení prodeje dálničních kuponů pro rok 2013

Zahájení prodeje dálničních kuponů pro rok 2013

V sobotu 1. prosince začnou platit na našich silnicích nové dálniční známky. Roční kupony budou platné od 1. prosince letošního roku až do 31. ledna 2014.

Jejich cena zůstává stejná – 1 500 korun českých. Kromě ročního kuponu lze také pořídit měsíční známku v hodnotě 440 korun nebo desetidenní známku v hodnotě 310 korun.

Dálniční kupony slouží k úhradě časového poplatku za užívání zpoplatněných úseků dálnic
a rychlostních komunikací pro vozidla s nejvyšší povolenou hmotností do 3,5 tuny. Lze je zakoupit na více než 6 600 prodejních místech. „Pořídit je lze například na všech pobočkách České pošty či na většině čerpacích stanic v ČR,“ upřesňuje ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury Tomáš Čoček. Dálniční kupony emise 2013, prokazující úhradu časového poplatku na jeden měsíc nebo deset dní, bude možné zakoupit od 1. ledna 2013. Jejich cena je stanovena na 440 Kč u měsíčního, respektive 310 Kč v případě desetidenního kuponu.

„Výnos z prodeje dálničních kuponů je jedním z příjmů Státního fondu dopravní infrastruktury
a slouží především k financování oprav a údržby stávajících tuzemských dálnic a rychlostních komunikací,“ oznámil ministr dopravy Pavel Dobeš.

V příštím roce dojde k rozšíření dálniční sítě, kde bude kupón povinností. Jde o dálnici D3.
Od momentu zprovoznění v úseku Tábor – Veselí nad Lužnicí dojde ke zpoplatnění celistvého úseku od Mezna do Veselí nad Lužnicí v délce 42 kilometrů.

Distribuci všech druhů dálničních kuponů zajišťuje Státní fond dopravní infrastruktury prostřednictvím České pošty, s. p., a Autoklubu Bohemia Assistance, a. s., a jejich oprávněných prodejců. V souvislosti se zahájením prodeje dálničních kuponů emise 2013 bude prováděna zvýšená kontrolní činnost zaměřená na distribuci ročních kuponů na prodejních místech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama