JUDr. Richard Falbr

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2012 12:17:00

Evropská unie bez silného sociálního modelu není úplná

Evropská unie bez silného sociálního modelu není úplná

Strana evropských socialistů (PES) uspořádala dne 27. listopadu 2012 konferenci s názvem "Sociální unie".

Ta se věnovala návrhům, jak bojovat s neustále vzrůstající nezaměstnaností, nerovnostmi a chudobou v Evropě a tím dosáhnout posílení sociální dimenze Evropské unie s cílem vytvoření tzv. sociální unie. Ta by měla být brána se stejným významem a stejnou vážností jako bankovní, hospodářská, měnová či politická unie.

V návaznosti na konferenci se konalo pravidelné zasedání pracovní skupiny Strany evropských socialistů pro sociální Evropu, jehož se zúčastnil vedoucí delegace ČSSD v EP Richard Falbr. "V rámci pracovní skupiny probíhala strategická debata, která průběh konference hodnotila, ale hlavně komentovala další kroky, které Strana evropských socialistů na cestě k sociální unii musí podniknout. Sociální demokraté musejí dát všem jasně najevo, že jsou pro vznik sociální unie."

Evropští socialisté navrhují, aby byla sociální unie postavena na pěti samostatných, ale vzájemně provázaných pilířích. Jsou jimi Sociální pakt, Sociální protokol, Program sociálních a zaměstnanostních investic, Společné sociální standardy a Zesílený evropský sociální dialog. "Osobně také vítám návrh vzniku sankčního systému pro členské státy, které by nedodržovaly pravidla nově vznikajícího Sociálního paktu," říká europoslanec Richard Falbr a dodává, že bude složité s ohledem na sociální rozdíly v různých zemích sociální unii prosadit.

"Ocenil jsem, že na jednání zaznělo z úst zástupce generálního tajemníka Evropské konfederace odborových svazů, jak je důležité, aby vznikl opravdový sociální dialog na evropské úrovni.“
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama