Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2012 19:46:00

Hejtman Bubeníček by měl zadat audit dotací z fondu hejtmanky

Hejtman Bubeníček by měl zadat audit dotací z fondu hejtmanky

Bývalý předseda ústecké krajské ČSSD Arno Fišera marně hledá bubáky, aby zastínil problémy nejen své strany, ale zejména své vlastní.

A tak v minulém týdnu v souvislosti se zprávou o policejním vyšetřování zakázky na vítání občánků v Ústí nad Labem začal A. Fišera kopat kolem sebe. V souvislosti s podivnou zakázkou pro firmu Darothore se hovořilo o provázanosti s firmou ROXY II, která podle Fišery patří „do éry Jiřího Paroubka a Petra Bendy“.

Pouhý fakt, že tato společnost v době, kdy jsem byl předsedou celé ČSSD a Petr Benda předsedou krajské organizace ČSSD v rámci Ústeckého kraje, tuto stranu sponzorovala, není důvodem ke spojování našich jmen s problémem, který si Arno Fišera a jeho dnešní spolustraníci z ČSSD vytvořili sami, a to v době, kdy už jsem věci v ČSSD neovlivňoval. Arno Fišera zkrátka není dobrý spin doctor.

Arno Fišera, který mimo jiné zastává funkci zastupitele v Ústí nad Labem, by se měl ohlédnout především za vlastními problémy. Jednak by mohl vysvětlit, proč měl na billboardech mimo jiné i od společnosti ROXY II obrázek s vlastní fotkou, a to v souvislosti s projektem, který zval občany k návštěvě památek v Ústeckém kraji. Shodou okolností to bylo několik týdnů před letošními volbami. Celá akce totiž zaváněla zneužíváním veřejných prostředků k vlastní sebeprezentaci před volbami. A my jsme na to svého času upozorňovali.

Spekuluje se zároveň, že z celé podezřelé akce s vítáním občánků v Ústí nad Labem může mít „vedlejší“ příjmy právě i pan Fišera. Rád bych panu Fišerovi také připomenul, že na přelomu loňského a letošního roku vysela právě i jeho tvář na billboardech pražské společnosti Darothore u ústeckého stadionu. Tehdy mu to zřejmě také nevadilo. Mimochodem, společně s ním tam byla i tehdejší hejtmanka Vaňhová a její bývalý první zástupce Pavel Kouda.

Rád bych touto cestou požádal současného hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka, aby zadal hloubkový externí audit dotací z Fondu Ústeckého kraje (někdejšího Fondu hejtmanky Ústeckého kraje). Vzpomeňme totiž například na neuskutečněnou konferenci o problémech Ústeckého kraje, za kterou firma Marketing Research Point obdržela 3 miliony korun. Pokud si dobře vzpomínám, mezi příjemci dotací byla i společnost Darothore, která se mimochodem uchází o zakázky od Ústeckého kraje i dnes. Naposledy je o ní zmínka v usnesení z jednání krajské rady z 5. prosince letošního roku.

Audit by se podle mého názoru měl týkat všech zakázek a dotací z fondu hejtmanky od roku 2008, a to s důrazem na rozhodovací procesy, potřebnost projektů a jejich konečné využití. Jsem hluboce přesvědčen, že takový audit by vydal nejeden zajímavý závěr.

Uvidíme, na koho to potom bude Arno Fišera házet. Na Branibory v Čechách?

Jiří Paroubek, předseda nár. soc.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama