JUDr. Pavel Blažek, Ph.D.

  • ODS
  • ministr spravedlnosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2013 15:07:00

Odpusťme soudní poplatky poškozeným amnestií

Odpusťme soudní poplatky poškozeným amnestií

Mimo plán legislativních prací vlády vypracovalo ministerstvo spravedlnosti návrh změny zákona, kterým reaguje na potřeby poškozených, do jejichž případu zasáhla amnestie prezidenta republiky. Tento návrh nabízí systémové řešení.

Amnestie prezidenta republiky nyní pro poškozené znamená, že náhrady škody způsobené trestným činem se musí domáhat v civilním řízení a současně zaplatit soudní poplatek. Změna zákona by umožnila poškozeným v civilním řízení dosáhnout výroku o přiznání náhrady škody bez nutnosti platit soudní poplatky. To by platilo ve všech případech, kdy bude trestní řízení zastaveno v důsledku rozhodnutí prezidenta republiky.

Ministr spravedlnosti doplnil: "Přijetí této navrhované změny zákona o soudních poplatcích je naléhavým veřejným zájmem. Proto žádáme o maximální možné urychlení legislativního procesu v rámci Legislativních pravidel vlády."

Tiskový odbor ministerstva spravedlnosti
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama