ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2013 13:49:56

Hejtman otevřel zrekonstruované budovy interního oddělení kyjovské nemocnice

Hejtman otevřel zrekonstruované budovy interního oddělení kyjovské nemocnice

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek ve středu 20. února 2013 slavnostně otevřel nově zrekonstruované budovy interního oddělení Nemocnice Kyjov.

Celkové náklady této investiční akce dosáhly 41,95 milionu korun - do výše 40 milionů korun byla financována z Investičního úvěrového programu Jihomoravského kraje, zbývající náklady na zajištění narušené statiky budov jsou do výše 1,95 milionu korun kryty zdroji investičního fondu Nemocnice Kyjov. „Jde o pokračování podpory naší příspěvkové organizace, která tvoří důležitou součást sítě zdravotnických zařízení na jižní Moravě. Investice za téměř 42 milionů korun výrazně zlepší péči v tomto největším oddělení nemocnice. Podařilo se vytvořit příjemné prostředí pro pacienty a pro zdravotní personál kvalitní zázemí pro profesionální práci,“ konstatoval hejtman Michal Hašek. Stavební práce probíhaly po dobu pěti měsíců – od září 2012 do ledna 2013. Slavnostního otevření zrekonstruované budovy se spolu s představiteli Kyjova zúčastnil též krajský radní Jiří Janda.

Rekonstruovaný interní pavilon nyní tvoří komplex dvou budov. Dokončením investiční akce došlo k celkové rekonstrukci interních lůžkových jednotek i jednotky intenzivní péče (JIP). Nově jsou pokoje koncipovány jako dvoulůžkové pro především samostatně pohyblivé pacienty a jako třílůžkové pro pacienty s omezenou schopností pohybu. V centrální části pavilonu se nacházejí ambulance a pracovny lékařů a sester. Komunikační vertikála ve spojovacím krčku obou budov je nyní vybavena dvojicí nových evakuačních výtahů.

S rekonstrukcí souvisí zateplení pláště pavilonu interny a výměna otvorových výplní v celkovém objemu nákladů 14,6 milionu korun. Tato akce je spolufinancována ze strukturálních fondů EU prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí do výše 7,98 milionu, zbývající náklady ve výši 6,6 milionu korun jsou kryty investiční dotací Jihomoravského kraje.
Interní oddělení Nemocnice Kyjov v současnosti disponuje sedmdesáti lůžky pro standardní a intermediární péči a jedenácti lůžky pro péči intenzivní. Ročně je zde hospitalizováno v průměru 3200 pacientů, o které pečuje 17 lékařů a lékařek a 70 členů středního zdravotního personálu. Co do rozsahu poskytované péče i počtu pracovníků je interna největším oddělením nemocnice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama