Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2013 19:27:41

Církev dostává gigantický dar na úkor chudých

Církev dostává gigantický dar na úkor chudých

Dopis papeži Františkovi I.

 Vaše Svatosti,
 dovoluji si Vaši Svatost oslovit jako bývalý předseda české vlády a v současnosti poslanec Parlamentu České republiky a předseda jedné české politické strany. Především chci Vaší Svatosti blahopřát ke zvolení do čela katolické církve a popřát Vaši Svatosti hodně sil a zdraví při plnění tak náročného poslání.
 Ačkoliv jsem členem jiné křesťanské církve, Církve československé husitské, s velkým potěšením sleduji všechna vyjádření Vaší Svatosti ohledně poslání katolické církve, k podpoře chudých a bezmocných na tomto světě a o návratu katolické církve k neokázalosti a prostotě. V těchto souvislostech velmi uvítám názor Vaší Svatosti, na probíhající restituce majetku, nejen církve katolické, ale i ostatních církví v České republice. Jedná se v podstatě o dar státu v hodnotě v řádu desítek miliard Kč a to v době hospodářské recese, která v současnosti postihla nejen Českou republiku ale i Evropskou unii, jako takovou. V dnešní době, tak Česká republika na jedné straně šetří především na potřebných, snižuje sociální dávky chudým a nemocným a krátí důchody seniorům a na druhé straně poskytuje církvím gigantický dar v hodnotě desítek miliard Kč.
 Omlouvám se, že jsem si dovolil Vaši Svatost oslovit s prosbou o vyjádření názoru na počínání katolické církve v České republice ve věci tzv. restitucí církevního majetku.
 Přeji Vaši Svatosti hodně zdraví a zůstávám,
 Jiří Paroubek
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama